Organizacija za lezbejska prava se oglasila posle izbora Ane Brnabić

Nadaju da će tokom trajanja mandata premijerke, Vlada Srbije podržati nove zakonske inicijative kao što je Zakon za registrovanje istopolnih zajednica, koji je LABRIS izradio i promoviše od 2010.

  • 28

Organizacija za lezbejska ljudska prava LABRIS pozdravila je danas odluku predsednika Aleksandra Vučića da za mandatara predloži Anu Brnabić, jedinu političarku koja se otvoreno izjašnjava o svojoj istopolnoj seksualnoj orijentaciji.

Predlog da Ana Brnabić bude premijer stigao u Skupštinu Srbije

PRVI RADNI ZADATAK MANDATARKE: Ana Brnabić u Vrnjačkoj Banji

U saopštenju LABRIS-a se navodi da se ovim izborom neminovno skreće pažnja domaće i svetske javnosti na Srbiju, ali nažalost, ne i na položaj LGBT populacije, konkretno lezbejki.

Kako smatraju, lezbejka na čelu Vlade Srbije ne znači da je Srbija automatski zemlja u kojoj se ljudska prava LGBT osoba poštuju i u kojoj su pripadnici te populacije bezbedni i sigurni.

U LABRIS-u očekuju da će dolaskom Brnabićeve na čelo vlade država sa, kako navode, mnogo više pažnje i sluha pratiti i reagovati na probleme sa kojima se susreće LGBT populacija.

Takođe se, kažu, nadaju da će tokom trajanja mandata premijerke, Vlada Srbije podržati nove zakonske inicijative kao što je Zakon za registrovanje istopolnih zajednica, koji je LABRIS izradio i promoviše od 2010.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA