Dačić: Moja vlada prosrpska, odgovaram samo građanima!

Cilj "američke adminstracije i nekih drugih" je bio da se formira vlada SNS-a sa DS-om, a nije bilo moguće napraviti koaliciju sa DSS-om zbog njenog stava da Srbija ne treba da ide u EU, rekao mandatar

  • 1

Mandatar Ivica Dačić poručio je rano jutros da vlada koju je formirao nije ni proruska, ni proamerička, ali ni proevropska, već prosrpska i da jedino građanima odgovara da li je pogrešio kada ju je formirao.

Posle deset sati debate o novoj vladi, Dačić je u završnoj reči istakao da će ona biti izabrana, da će imati ogromnu podršku u parlamentu, ali u javnosti veću nego da je napravljena sa DS-om.

Prema njegovim rečima, "cilj američke administracije i nekih drugih" je bio da se formira vlada SNS-a sa DS-om, i to, kako je kazao, ne treba da se krije.

- To je politička realnost koje svi moraju da budu svesni - rekao je Dačić.

On je naglasio da je "gazda u Srbiji narod, a da su tajkuni napravljeni, možda, u vreme Miloševića, ali možda i u vreme DS-a".

- Ja odgovaram građanima da li smo pogrešili u formiranju vlade - rekao je Dačić i dodao da nije bilo moguće napraviti koaliciju u kojoj bi bila DSS, pre svega zbog njenog stava da Srbija ne treba da ide u EU.

On je poručio da je u ekspozeu pokušao da iznese kako vidi i kako misli da treba da izgleda Srbija, ali i potvrdio tvrdnje opozicije da za ovu vladu niko nije glasao, jer ta vlada, objasnio je, nije ni izašla na izbore. On je dodao da ni za prethodnu vladu niko nije glasao.

Dačić se zahvalio svima koji će glasati za i protiv njegove vlade i naglasio da sa predsednikom države i parlamentom treba da se utvrđuje zajednička politika Srbije.

(Tanjug / Foto: M.Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    27. jul 2012 | 07:47

    Napravite vladu sa kime god hocete ali da ne osecate boljitak samo vi po pitanju finansija,dajte odobrovoljite i ovaj narod malo.Mislim da nismo vise pod turcima...Bicemo "mala Svajcarska"...Nadam se da ce i narod da zivne.Toliko bogatstava imamo i umesto mi to da koristimo koriste i izrabljuju nas stranci.Uzmite se u pamet vise molim vas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA