NIKAD JAČI! Vučićevu stranku podržava 52,2%, koalicija oko Naprednjaka ima dvotrećinsku većinu

Posebno je zanimljiv podatak da uz SPS sa 9,8% podrške PUPS ima 3,1% podrške, a SDPS 2,9% što znači da bi koalicija okupljena oko Naprednjaka u slučaju izbora imala više od dvotrećinske većine u parlamentu

  • 63

Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića, bi u slučaju vanrednih parlamentarnih izbora u ovom trenutku imala 52,2 odsto birača, pokazalo je najnovije istraživanje agencije "Faktor plus"! Drugo mesto po broju birača pripalo bi SPS (9,8%), dok bi demokrate osvojile 8 odsto glasova. Posebno je zanimljiv podatak da PUPS ima 3,1% podrške, a SDPS 2,9% što znači da bi koalicija okupljena oko Naprednjaka u slučaju izbora imala više od dvotrećinske većine u parlamentu.

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: Naprednjacima 53 odsto podrške, u parlament bi ušle još samo tri stranke (FOTO)

Osim naprednjaka, SPS i DS, na sigurna mesta u parlamentu mogao bi da računa još samo PSG Saše Jankovića sa 7,9 odsto glasova, dok bi sve ostale partije ostale ispod cenzusa!  PUPS i SDPS, stranke koje vode ministri Milan Krkobabić i Rasim Ljajić pojedinačno imaju veću podršku od pokreta Saše Radulovića "Dosta je bilo", koji je pao na 2,8%.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Anketa rađena na uzorku od 1.200 ispitanika u periodu od 30. juna do 6. jula pokazuju da bi na vanredne parlamentarne izbore u ovom trenutku izašlo 40 procenata birača, dok je čak 39 odsto onih koji ne bi.

Čak 50 odsto anketiranih smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić najbolje zastupa evropske ideje i vrednosti, a zatim Ana Brnabić, Branko Ružić, Zorana Mihajlović i Saša Janković.

Foto: Faktor Plus Adria Foto: Faktor Plus Adria
Foto: Faktor Plus Adria Foto: Faktor Plus Adria

Polovina građana takođe smatra da će Srbija na ovaj ili onaj način ipak postati članica EU, naspram 43 odsto onih koji misle da naša zemlja neće ući u evropsku porodicu.

 

Foto: Faktor Plus Adria Foto: Faktor Plus Adria
Foto: Faktor Plus Adria Foto: Faktor Plus Adria

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BIN

    7. jul 2017 | 17:35

    Sigurna sam da ce vremenom dobiti jos vecu podrsku jer je realno niko sem njega ne zasluzuje!

  • MZ

    7. jul 2017 | 13:20

    Svaka cas,i zasluzuju

  • boki

    7. jul 2017 | 15:38

    Gradjani podrzavaju stranku koja radi u njihovom interesu, i interesu njihove zemlje, dece, u interesu buducnosti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA