≫ 

Vučić u Solunu na Visokom savetu za saradnju Srbije i Grčke

Sednice visokog saveta za saradnju, kojima se u četvrtak u Solunu otvara novo poglavlje u odnosima Atine i Beograda, doprineće ekonomskom povezivanju i saradnji u svim oblastima

  • 40

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Grčkoj, gde će u Solunu prisustvovati prvoj sednici Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke, kojom predsedava grčki premijer Aleksis Cipras.

Poseta Vučića Turskoj od velikog značaja: Najavljuje se dolazak još 150 privrednika

Srbija je poslednjih godina dobila mnoge puteve: Koridor 10 je naš vеliki potеncijal (FOTO)

Prva sednica Visokog saveta za saradnju najveći je i najznačajniji događaj u srpsko-grčkim odnosima u poslednjih 65 godina i predstavlja poseban oblik učvršćivanja saradnje i jačanja veza između Atine i Beograda. Poslednji put to je bila 1952. godina kada je uspostavljen Balkanski savez, navela je Služba za saradnju sa medijima predsednima Srbije.

Ovaj oblik saradnje dogovoren je prilikom posete premijera Aleksisa Ciprasa Beogradu, kako bi se tradicionalno prijateljstvo i ekonomski interesi povezali u čvršću formu saradnje, zajedničkih investicija i projekata, određenih okvirima zajedničke evropske budućnosti dveju zemalja.

Sednice visokog saveta za saradnju, kojima se u četvrtak u Solunu otvara novo poglavlje u odnosima Atine i Beograda, doprineće ekonomskom povezivanju i saradnji u svim oblastima.

Predsednik Vučić učestvovaće i na trilateralnom sastanku Srbija - Grčka - Bugarska, kome prisustvuju predsednici vlade Grčke i Bugarske, Aleksis Cipras i Bojko Borisov.

Sastanak u Solunu biće prilika da se razgovara o međusobnim odnosima u regionu, energetskom povezivanju tri zemlje i velikom broju infrastrukturnih projekata.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA