≫ 

Vučić i Dačić uputili telegrame saučešća Kini

Srbija je možda mala zemlja, ali je veliki prijatelj Kine i, ako možemo da pomognemo u otklanjanju posledica zemljotresa, spremni smo da tu pomoć pružimo

  • 86

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu povodom nastradalih u zemljotresu koji je danas pogodio tu zemlju, što je takođe uradio i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Užas u Kini: 100 mrtvih, hiljade povređenih u velikom zemljotresu koji je pogodio Sičuan (FOTO) (VIDEO)

- Sa tugom smo primili vest o nastradalima i povređenima u zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, kao i o velikoj materijalnoj šteti koju je pričinio. Stanovnicima kineske provincije Sečuan, u ovim teškim trenucima, upućujem reči ohrabrenja i podršku da se izbore sa posledicama tragičnog događaja - naveo je Vučić u telegramu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

- Srbija je možda mala zemlja, ali je veliki prijatelj Kine i, ako možemo da pomognemo u otklanjanju posledica zemljotresa, spremni smo da tu pomoć pružimo. U ime građana Republike Srbije i svoje ime, porodicama nastradalih, kineskom narodu i rukovodstvu izražavam iskreno saučešće, a povređenima želim brz oporavak - navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Takođe je i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća ministru spoljnih poslova Narodne Republike Kine Vang Jiu povodom izgubljenih života u zemljotresu koji je pogodio kinesku provinciju Sečuan.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Duboko me je potresla vest o nastradalima i velikom broju povređenih u zemljotresu koji je pogodio vašu zemlju. Koristim priliku da Vama i prijateljskom narodu Kine, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime, uputim izraze najiskrenijeg saučešća - navodi se u telegramu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

- U ovim teškim trenucima, duboko saosećamo sa porodicama koje su izgubile svoje najvoljenije - navodi se u telegramu saučešća šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA