Ivanoviću nastavljeno suđenje u ponovljenom postupku

Nastavljeno je suđenje u ponovljenom postupku protiv lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, koji se brani sa slobode

  • 0

U Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice nastavljeno je suđenje u ponovljenom postupku protiv lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, koji se brani sa slobode.

Ivanović predlaže "kiparski model" za rešenje pitanja Kosova

KOSOVO KAO SVETA GORA: Kakva autonomija postoji na Atosu i da li je to moguće rešenje za srpske svetinje

Tročlano međunarodno sudsko veće počelo je sa ponovnim ispitivanjem centralnog svedoka tužilaštva Ise Mustafe, koji je u prvostepenom postupku povezao Ivanovića sa ubistvom grupe Albanaca u južnom delu Kosovske Mitrovice tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

Ivanović je u prvostepenom postupku osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin tokom 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici, da bi nakon žalbe njegovih branilaca, Apelacioni suda u Prištini poništio presudu i suđenje vratio na početak.

Foto: Tanjug/Boki

Posle odluke Apelacionog suda, Ivanoviću je omogućeno da bude u kućnom pritvoru, a potom da se u nastavku suđenja brani sa slobode.

Pred početak suđenja, Ivanović je kazao da rekao da ovaj deo procesa protekne mnogo brže nego prethodni, da neće biti mučan kao onaj ranije i da na kraju očekuje pravičnu i pravednu presudu.

- Sa pomenutim zločinima nemam nikakve veze - istakao je Ivanović i naveo da očekuje oslobađajuću presudu.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA