Ðurić: Većina na Kosovu - protiv nezavisnosti

Ðurić kaže da su poslednji izbori na KiM pokazali da većina građana, uključujući i Albance, u stvari ne želi nezavisnu državu

  • 80

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić veruje da je projekat nezavisnog Kosova u dubokoj krizi, s obzirom da je većina građana KIM, kako ističe, protiv nezavisnosti. Ðurić navodi da su poslednji izbori na KiM pokazali da većina građana, uključujući i Albance, u stvari ne želi nezavisnu državu.

Đurić o "kiparskom modelu": Srbi nisu ni Grci ni Turci

PITANJE NA KOJE NIKO NE ZNA ODGOVOR: Šta čeka Kosovo posle 24. avgusta?

- Samoopredeljenje i stranka Ramuša Haradinaja imaju kao kao centralnu tačku pripajanje KiM Albaniji. Ako uzmemo da je većina Albanaca glasala za Samoopredeljenje, kojem je prva tačka pripajanje Kosova Albaniji, ako uzmemo u obzir da su i svi Srbi na KiM protiv postojanja tzv. nezavisne države Kosovo, onda je jasno da je većina stanovnika KiM ili za pripajanje Albaniji ili za to da KiM ostane deo Srbije, a a ubedljiva manjina za postojanje nezavisnog Kosova - rekao je Ðurić.

Ističe da je to neprijatna cicnjnica za sve koji godinama pokusavaju da otmu KiM od Srbije i da naprave nezavisnu državu.

Foto: Marko Todorović

Kako kaže, potpuno je jasno da je projekat nezavisnog Kosova u dubokoj krizi i da je samo manjina zadovoljna sadašnjim stanjom.

Ðurić navodi da je oko 140.000 građana Kosova albanske nacionalnosti prošle godine pobeglo sa KiM, što sve pokazuje da je taj projekat u katastrofalnoj poziciji.

Takođe, nezaposlenost na KiM je 62 ili 63 odsto, rekao je i naglasio da sve to zajedno predstavlja najveći poraz međuanrodne zajednice.

Ðurić kaže da oko 130.000 Srba živi na KiM i da je cilj Srbije da oni opstanu i da se tamo rađa što više dece.

Rekao je i da se u srpskim sredinama na KiM rađa više dece nego u mnogim drugim delovima Srbije i da Srbi imaju budućnost na KiM.

Na pitanje o predlogu ministara spoljnih poslova Ivice Dačića u okviru unutrašnjeg dijaloga po pitanju KiM, Ðurić kaže da je Dačić izneo stav po kome i Albanci i Srbi nešto i dobijaju, dok su predstavnici opozicije u Srbiji samo iznosili predloge po kome Albanci nešto dobijaju, ali ne i Srbi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KiM

    17. avgust 2017 | 11:00

    Kosovo je izgubljeno još 91g kad je oko milion srba u Beogradu po ulicama i trgovima ludački podržavalo Miloševića da šalje vojsku i tenkove po Veliku srbiju po celu Slavoniju i pola Jadranske obale od Karlobaga dole do Dubrovnika a ne da čuva eto sada izvadjeno Srce Srbije,Kosovo.A i 95g vojska nije uspela da na Kosovo odvede onih 250 000 civila koje su sa strahom doveli u kolonama pa udri i pljuj po njima pa na kraju i NATO bombradovanje.U kojem je sada 90% albanaca a kako se šire ne da će se ono vratit nego će se izgubit i CG i Sandzak i pola Srbije koliko dece im se radja a koliko srpkinje rade abortuse...Sami u genocid i propas od početka pa posle sve neko drugi kriv. B92:Beograd, Srbija 1991-Bacanje cveca po tenkovima JNA-Youtube

  • Komsija

    17. avgust 2017 | 12:15

    Tako je ! Ne zele oni nezavisnost , vec da se uspoje sa Albanijom...

  • yocko

    17. avgust 2017 | 12:14

    Kosovo je uvek bilo i ostace Srpsko...To sto su predhodne politike dovele do ovoga na cemu smo danas, zahvaljujuci sns-u moramo da preokrenemo stvari u nasu korist i da vratimo stvari na svoje mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA