KAZNE ZA OBRADOVIĆA I ŠAROVIĆA: Lideru Dveri 10 odsto od plate, Šarović "lakši" za 13.600 dinara

Novčane kazne su im izrečene zbog narušavanja dostojanstva parlamenta

  • 1

Skupštinski Administrativni odbor novčano je danas kaznio šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića i zamenika šefa poslaničke grupe SRS Nemanje Šarovića, zbog izrečenih opomena na sednici parlamenta i odbora. Zbog opomena koje su im izreče zbog narušavanja dostojanstva parlamenta, Obradović je kažnjen sa oko 6.800 dinara, što je 10 odsto od poslaničke plate, dok je Šarović kažnjen sa oko 13.600 dinara ili 20 odsto od plate.

SKUPŠTINA NASTAVILA RASPRAVU O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU Nedimović: Ovim zakonom popravljamo neke stvari iz SSP

NI IZ PETOG PUTA: Propao jos jedan pokušaj konstituisanja kosovskog parlamenta

Obradović je opomenu na sednici u julu izrekla predsednica parlamenta Maja Gojković, a Šaroviću je dve opomene na sednici Adminsitrativnog odbora u julu izrekao predsednik tog skupštinskog tela Aleksandar Martinović.

Novčanom kaznjavanju i danas su se usprotivili poslanici D JB i Dveri, tvrdeći da predsedavajući primenjuje dvostruke aršine jer se kažnjavaju samo poslanici opozicije, ali ne i poslanici vladajuće koalicije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Marija Janjušević iz Dveri predložila je da predsednica parlamenta Maja Gojković povuče odluku o kažnjavanju Obradovića, navodeći da on nije imao nameru da vređa ovaj dom.

Odbor je na sednici dao pozitivno mišljenje na zahtev Aleksandra Jugovića iz SPO da uz poslaničku, obavlja i funkciju člana Upravnog odbora Agencije za restituciju na koju ga je imenovala Vlada Srbije.

Administrativni odbor je predlozio parlamentu da konstatuje prestanak mandata poslanika PUPS Miroljuba Stankovića, koji je nedavno preminuo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA