Nova ambasadorka Srbije u Sloveniji predala akreditive

Predsednik Slovenije poželeo joj je, kaže, dobrodošlicu i uspeh u obavljanju važne i odgovorne ambasadorske dužnosti i istakao da će pružiti podršku daljem jačanju prijateljskih odnosa Srbije i Slovenije

  • 2

Novoimenovana ambasadorka Srbije u Sloveniji Zorana Vlatković predala je danas akreditivna pisma predsedniku Slovenije Borutu Pahoru i tom prilikom istakla da oseća veliku odgovornost za dužnost koju će obavljati na ambasadorskoj poziciji.

Vlatković je rekla i da sa dobrom verom u dalje unapređenje diplomatskih i ekonomskih odnosa uručuje akreditivna pisma koja je potpisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Srbija je zahvalna Sloveniji na pordšci u evropskim integracijama. Potvrđivanje jasne perspektive članstva naše zemlje u EU ima nedvosmisleno pozitivan efekat na taj proces, a Slovenija je prijateljska država na koju Srbija računa. Naši odnosi su odlični, a o tome svedoče i konstantne bilateralne posete, kao i zajedničke sednice naših vlada - rekla je za Tanjug ambasadorka Vlatković koja se posebno osvrnula na privrednu saradnju dve zemlje.

Ekonomski odnosi su u usponu, ocenila je dodala da ukupna trgovinska razmena Srbije i Slovenije je u konstantnom porastu.

- Naš realan cilj je da vrednost te razmene dostigne milijardu evra. Takođe u porastu je i naš izvoz u tu zemlju. Međutim, ima još prostora za poboljšanje na kome zajedno radimo. Srbija je otvorena za nove slovenačke investicije, a takođe ima i šta da ponudi na tom tržištu,o čemu svedoče i srpska ulaganja u tu zemlju -  kaže ambasadorka Srbije.

Predsednik Slovenije poželeo joj je, kaže, dobrodošlicu i uspeh u obavljanju važne i odgovorne ambasadorske dužnosti i istakao da će pružiti podršku daljem jačanju prijateljskih odnosa Srbije i Slovenije.

Ceremonija predaje akreditiva u diplomatiji označava početak punog kapaciteta opunomoćenog ambasadora jedne zemlje.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA