PRVI BEZBEDNJAK KINE SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM: Prijatelji smo koji dele i dobro i zlo (FOTO)

Postoje zajednički interesi za unapređenje saradnje u oblasti bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i Srbija će u tome biti ozbiljan partner, istakao je predsednik Vučić

  • 57

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom predsednika Kine Mengom Ðiandžouom, istakavši tom prilikom da Srbija sebe smatra iskrenim prijateljem Kine i zahvalivši na prijateljstvu i poštovanju koje ta zemlja pokazuje prema Srbiji.

Predsednik Vučić se večeras obraća naciji

Predsednici Vučić i Ader položili vence na spomenik Senćanskoj bici (FOTO)

On je naglasio da su bilateralni politički odnosi izvanredni, a ekonomski svakodnevno napreduju.

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost za preuzimanje Železare od strane kineske kompanije HBIS i uspešno upravljanje i poslovanje.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Postoje zajednički interesi za unapređenje saradnje u oblasti bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i Srbija će u tome biti ozbiljan partner -istakao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je izrazio nadu da, bez obzira na to što se Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (Samit „16+1") održava ove godine u Budimpešti, Srbija očekuje premijera Kine Li Kećanga da otvori početak radova na izgradnji pruge Beograd - Budimpešta, što će biti vrhunac saradnje dveju zemalja u oblasti infrastrukture.

Meng, koji je i član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i sekretar Centralne komisije za političke i pravne poslove, istakao je da se odnosi Srbije i Kine razvijaju na dobrobit oba naroda.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Prijatelji smo koji dele i dobro i zlo. Naši odnosi su izdržali sva iskušenja i promene na međunarodnoj političkoj sceni - istakao je Meng, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je preneo pozdrave predsednika Kine Si Ðipinga i naglasio da veruje u još svetliju budućnost Srbije pod rukovodstvom predsednika Vučića.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simic

    12. septembar 2017 | 13:46

    Svaka cast na lepoj saradnji.

  • marko

    12. septembar 2017 | 13:11

    Imamo isti cilj, suzbijanje kriminala i poboljšanje ekonomske situacije.

  • Jovan

    12. septembar 2017 | 12:26

    Saradnja sa Kinom i poseta njihovog visokog predstavnika samo dokaz da je Srbija sve više cenjena i poštovana u evropi i svetu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA