Deklaracija o opstanku srpske nacije pred poslanicima u novembru

Rad na izradi dokumenta dobro napreduje, kaže predsednik Republike Srpske

  • 3

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rad na Deklaraciji o opstanku srpskog naroda dobro napreduje i da bi tekst trebalo da bude usvojen u parlamentima Srbije i Srpske u novembru.

Kostić: SANU niko nije zvao oko Deklaracije o opstanku srpske nacije, stav o Kosovu tek kad stigne zvaničan poziv

POMOĆ ZA BRAĆU: Srbija pomaže Republiku Srpsku sa 660,05 miliona dinara

- Želimo da dođemo do najboljeg mogućeg dokumenta i zato ćemo u celi proces uključiti veliki broj ljudi koji imaju šta da kažu o položaju i budućnosti Srba na ovim prostorima - naglasio je Dodik.

On je za „Večernje novosti“ rekao da timovi iz Srbije i Republike Srpske intenzivno rade na tome i naveo da će se pre završetka dokumenta najverovatnije još jednom sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i političkim predstavnicima Srba iz regiona.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kada je reč o referendumu o statusu Republike Srpske, Dodik je ponovio da bi to u ovom trenutku dovelo do podela u društvu i da je želja da se to izbegne.

Dodik, koji je lider SNSD-a, rekao je da SNSD kao odgovorna partija to želi da izbegne, uzimajući u obzir međunarodne okolnosti i izostanak konsenzusa ključnih političkih igrača.

- Odložićemo razmatranje tog pitanja - rekao je Dodik i podsetio na odluku sabora njegove stranke da se do kraja ove godine procene uslovi za moguće održavanje referenduma.

Prema njegovim rečima, ni SDS, ni PDP, ni Dragan Čavić ne žele samostalnost Srpske.

- Uslovi za izjašnjavanje u 2018. godini nisu stvoreni, ali nastavićemo da tražimo konsenzus o svim pitanjima važnim za Srpsku, pa i o ovom - poručio je predsednik Srpske.

Daljinac

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    12. septembar 2017 | 14:35

    Propast Srba je pocela kada se Milosevic (uz podrsku SPC i SANU) pocela 'brinuti' o Srbima na Kosovu. Nastavila se kada su se isti, potpomognuti Radikalima, iz svojih beogradskih fotelja nastavili 'brinuti' za prekodrinske i Srbe u Hrvatskoj. Svi su se oni zbrinuli i obigatili a Srba sve manje. Nije im jos dosta!? Uzivajte u vaseg bogatstvu, nemojte vise da brinete o nama, nestace nas pa ko ce onda da vam radi za 200€ i placa krstenje deteta 100!

  • Milk

    12. septembar 2017 | 15:45

    Briga na najvisem nivou, imam petero dece od ove drzave nisam dobio ni dinar, cak ni deciji doplatak a radim za minimalac

  • Imenjak

    12. septembar 2017 | 15:46

    Opstace zbog bede i sirotinje koja ne moze da pobegne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA