Ambasador Srbije ugovarao cirkus pod oznakom "HITNO"

U prilogu dostavljamo kopiju pozivnog pisma Centralno-evropske cirkuske asocijacije u kojem se izražava želja da na obeležavanju 250. godišnjice evropkse cirkuske asocijacije učestvuju i predstavnici ovih aktivnosti iz Srbije - navodi se u telegramu

  • 2

Ambasador Srbije u Budimpešti Rade Drobac ugovarao je gostovanje cirkusa iz Srbije u Mađarskoj, o čemu je svoje Ministarstvo spoljnih poslova obavestio pod oznakom "Hitno", prenosi beogradska štampa.

SRBIJA ŠIRI DIPLOMATSKU MREŽU: Otvaramo još dva konzulata

Dačić u Vijetnamu: Odlučili smo da ukinemo vize za građane obe zemalje

Kako se navodi, Drobac je o pozivu koji je stigao od Centralno-evropkse cirkuske asocijacije telegramom obavestio i Ministarsvo kulture i informisanja Srbije. Depeša je poslata 5. septembra.

- U prilogu dostavljamo kopiju pozivnog pisma Centralno-evropske cirkuske asocijacije u kojem se izražava želja da na obeležavanju 250. godišnjice evropkse cirkuske asocijacije učestvuju i predstavnici ovih aktivnosti iz Srbije - navodi se u telegramu.

Ovom prilikom se podseća na još neke "najbizarnije diplomatske telegrame", u kojima, između ostalog, jedan ambasador javlja o uspešnom nastupu estradne zvezde, diplomata iz Maroka se žali na ponašanje ovna kojeg je dobio na poklon, a jedan ambasador traži savet šta da radi s psom kojeg je zatekao u rezidenciji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA