Vlada Srbije će logistički podržati unutrašnji dijalog: Brnabić razgovarala sa Bjornstadom (FOTO)

Premijerka je najavila formiranje zajedničke radne grupe sa kabinetom predsednika Republike, koja će organizovati okrugle stolove širom Srbije

  • 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je jutros sa ambasadorom Norveške Arneom Sanesom Bjornstadom sa kojim se saglasila da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji u Srbiji veoma važan za pronalaženje najboljeg i održivog rešenja za to pitanje.

Predsednik Vučić: Od oktobra kreće NOVA FAZA DIJALOGA o KiM, PODRŽAVAM Srbe da uđu u vladu Kosova, Haradinaj - ZLOČINAC

Nik Vujičić održao govor ministrima u Vladi Srbije (FOTO)

Brnabić je poručila da će Vlada Srbije logistički podržati dijalog, koji je inicirao predsednik Republike Aleksandar Vučić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ona je sagovorniku najavila formiranje zajedničke radne grupe sa kabinetom predsednika Republike, koja će organizovati okrugle stolove širom Srbije, kako bi se čulo mišljenje što većeg broja građana, na šta je ambasador Bjornstad istakao da će Kraljevina Norveška podržati sve konstruktivne predloge.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dvoje sagovornika razgovarali su i o najavljenoj poseti Srbiji Generalnog Sekretara Nordijskog saveta ministara, u drugoj nedelji oktobra, tokom koje će u Beogradu biti održana i Konferencija o regionalnoj saradnji.

Brnabić i Bjornstad su izneli zajednički stav da je Konferencija dobro mesto za dobijanje informacija iz prve ruke o tome kako sarađuju nordijske zemlje i koliko taj princip može da se primeni i na region Zapadnog Balkana.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na jutrošnjem sastanku bilo je reči i o planovima za Konferenciju o sajber bezbednosti i e-upravi, koja bi trebalo da bude održana u novembru.

Brnabić i Bjornstad razgovarali su i o unapređenju saradnje dve države i u oblasti kulture, o otvaranju renovirane zgrade Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, kao i o poseti predsednice Vlade Srbije Oslu krajem oktobra, navodi se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA