U interesu EU je da Srbija što pre postane članica: Austrijski vicekancelar razgovarao s Brnabić (FOTO)

Vicekancelar Brandšteter pohvalio je napredak Srbije u ekonomskim reformama i ponovio podršku Austrije Srbiji u evropskim integracijama

  • 2

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i vicekancelar i ministar pravde Republike Austrije Volfgang Brandšteter ocenili su u današnjem razgovoru da su odnosi Srbije i Austrije veoma dobri i da ih treba dalje razvijati u interesu čitave Evrope.

Brnabić: Bezrezervna podrška Srpskoj listi, bićemo spremni za EU do 2020.

Srbija u EU? Ne pre 2019: Junker o proširenju i Zapadnom Balkanu (FOTO)

Vicekancelar Brandšteter pohvalio je napredak Srbije u ekonomskim reformama i ponovio podršku Austrije Srbiji u evropskim integracijama. On je istakao da je u interesu svih članica da Evropska unija što brže ojača i da Srbija što pre postane njen deo.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Brandešteter je istakao da je veoma važno za Srbiju da nastavi sprovođenje neophodnih reformi u oblastima u kojima je to potrebno, pre svega u oblasti ekonomije i vladavine prava. Najavio je da će upravo vladavina prava biti prioritet Austrije tokom predsedavanja Savetu EU naredne godine.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijerka Brnabić saopštila je da strateški pravci nove vlade i dalje ostaju ekonomska stabilnost, vladavina prava i efikasnije sudstvo, regionalna stabilnost i evropske integracije Srbije. Brnabić je istakla da e – uprava ostaje njen prioritet kao predsednice Vlade.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je zahvalila Vladi Austrije na podršci u oblasti e-pravosuđa i najavila da će Srbija u što skorijem periodu krenuti sa implementacijom u ovoj oblasti.

Sagovornici su se složili da je veoma važno zajednički raditi na suzbijanju sajber kriminala i da je neophodno zajednički koordinisati aktivnosti na nivou Evrope.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Vicekancelar Brandšteter izvestio je premijerku Brnabić da Austrija naredne godine obeležava završetak Prvog svetskog rata i pozvao Srbiju da se uključi u obeležavanje ovog, za Evropu, veoma važnog datuma.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ferrari909

    14. septembar 2017 | 13:51

    Naravno da je intetes jer Srbija radi sa Kinom i Rusijom sve sto EU ne moze tako da njima usi bride od toga a ne mogu nam nista jer nismo clanica EU.....

  • BIP BIP

    14. septembar 2017 | 12:17

    Interes EU nije interes Srbije i ne znači ništa za srpski narod, već sasvim obratno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA