Dačić: Tači živi u nekom svom snu i paralelnom svetu

Vreme je da se Tači probudi iz fatamorgane, jer samo dijalog i kompromis može dovesti do trajnog rešenja, rekao je šef srpske diplomatije

  • 8

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je vreme da se kosovski predsednik Hašim Tači probudi iz fatamorgane i ponovo poručio da Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Tači rešen: Vreme je za kraj dijaloga Beograda i Prištine

Kada mi se Tilerson javi na telefon kao Lavrov, spreman sam da povučem sve što sam rekao: Dačić o odnosu velikih sila (FOTO)

Dačić je u izjavi naveo da Hašim Tači "očigledno živi u nekom svom snu i paralelnom svetu".

- Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, vreme je da se Tači probudi iz fatamorgane, jer samo dijalog i kompromis može dovesti do trajnog rešenja. Ultimatumi i prevare neće proći - poručio je Dačić, saopštio je MSP.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Tači je u intervjuu za "Glas Amerike" na albanskom jeziku, upitan da li će insistirati na tome da Beograd prizna kosovsku nezavisnost ili će to biti samo sporazum o normalizaciji odnosa, odgovorio:

- Radićemo na punoj normalizaciji državnih odnosa i miru naša dva naroda, je je to u interesu Kosova, Srbije i regiona. Naporno ćemo raditi da Kosova ubrzo postane članica UN. Ali, što se tiče priznavanja, to će se dogoditi u bliskoj budućnosti i tome će odlučiti srpske institucije. Ne možemo im nametati vremenske okvire ili njihovu agendu u vezi s priznavanjem Kosova, ali jedno je sigurno - da Kosovo i Srbija, koje su sada u "statusu kvo", moraju da olakšaju sebi evroatlantsku i evropsku perspektivu i da jedni drugima u tome ne otežavamo.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    14. septembar 2017 | 13:57

    Ma ti zivis u snu,oni su postigli sto su hteli na zalost nasu.

  • mima

    14. septembar 2017 | 17:31

    svi oni zive u nekom svom paralelnom svetu a gde smo mi obicni gradjani srbije nemam pojima ???

  • zoran

    14. septembar 2017 | 15:13

    Aca Da Mi smo sve nase pobede od 1918 god.do danas na izvolte od nasih"saveznika" urnisali tj. Izgubili za zelenim stolom ! I dalje trgujemo,muljamo, molimo, pretimo samo ne znam cime ! Ja mislim da kao i Turcima nama nema u Eu ,ali ovi nasi misle drugacije samo da mi je znati dokle tako!! Imamo milion nezaposlenih plus dva miliona siptara i mi se nesto prsimo -KAKO i ZASTO !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA