Turski predsednik Erdogan dolazi u Beograd 10. oktobra

Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvek podržavali vaš evropski put - rekao je turski predsednik

  • 63

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posetiće Beograd 10. oktobra, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da će to biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

Emanuel Makron sledeće godine u Srbiji

Tramp potvrdio da je prihvatio Vučićev poziv i da ŽELI DA DOĐE U SRBIJU (FOTO)

Datum posete predsednika Turske Beogradu utvrđen je na sastanku Erdogana i Vučića u Njujorku, gde se održava sednica Generalne skupštine UN.

- Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da započnemo novi proces u našim odnosima - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Erdogan je naglasio da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana.

- Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvek podržavali vaš evropski put - rekao je turski predsednik.

On je istakao da je neophodno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmene, koja je, kako je izjavio, 2016. godine iznosila oko 800 miliona dolara, a u prvih šest meseci 2017. godine 539 miliona dolara.

- Zajednički cilj treba da bude milijardu dolara i ja podržavam naše investitore da što više ulažu u Srbiju - zaključio je predsednik Erdogan i naglasio da bi tokom njegove posete Srbiji trebalo potpisati ugovor o slobodnoj trgovini između dve države.

Dvojica sagovornika saglasili su se da je turizam veoma važan segment u razvoju ekonomskih odnosa i da je neophodno raditi na povećanju broja turista u obe zemlje, saopštila je danas služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Tema razgovora bili su i infrastrukturni projekti za koje je turska strana zainteresovana, kao što su aerodrom Kraljevo, auto put Tutin - Novi Pazar - Sjenica i autoput Beograd - Sarajevo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    21. septembar 2017 | 09:58

    Bice to vazan dan za Srbiju.

  • Slavoljub

    21. septembar 2017 | 10:14

    Posebno su vazni odnosi sa Turskom jer ako postanemo deo turskoh toga resili sve energetske probleme.

  • nikola

    21. septembar 2017 | 10:22

    Turska i Srbija nikada nisu bile u boljim odnosima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA