Pacoli na SRPSKOM JEZIKU MOLIO Crnogorce za razumevanje za demarkaciju (VIDEO) (FOTO)

Darmanović je kazao da je za Crnu Goru pitanje razgraničenja sa Kosovom „završena stvar“

  • 15

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli zamolio je danas na srpskom jeziku zvaničnu Podgoricu za strpljenje kada je reč o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji, istakavši da je sastav u kosovskom parlamentu komplikovan i da u ovom trenutku nije moguće potvrditi taj sporazum.

TAČI IMA PLAN "B" ZA FORMIRANJE VOJSKE KOSOVA: Kako će reagovati Srpska lista

Mesić ponovo zabada nož u leđa Srbima, a Haradinaj priznao da im je pomogao tokom rata i proglašenja nezavisnosti

Pacoli, koji je doputovao u Podgoricu ovim povodom, nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Crne Gore Srđanom Darmanovićem, rekao je da je Priština svesna potpisanog sporazuma, ali da s obzirom na, kako je rekao, poteškoće koje Kosovo ima, moli za strpljenje i razumevanje.

- Sastav parlamenta je komplikovan. Do dogovora je danas nemoguće doći. Nadamo se da taj problem neće omesti naše dobre odnose - rekao je Pacoli.

Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Cupic

Darmanović je kazao da je za Crnu Goru pitanje razgraničenja sa Kosovom „završena stvar“.

- Dve komisije su potvrdile ovu granicu, a od toga je jedna bila sastavljena od međunarodnih eksperata. Imamo razumevanje za unutrašnje prilike na Kosovu. Pokazaćemo strpljenje i nadamo se da će kosovske institucije ratifikovati sporazum - naveo je Darmanović, preneli su crnogorski mediji.

Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Cupic

Darmanović je rekao da se nada da će crnogorska nacionalna manjina prvom prilikom biti priznata u Ustavu Kosova, te da očekuje otvaranje novog, kako je rekao, graničnog prelaza sa susednom državom.

Pacoli je zahvalio zvaničnoj Podgorici za sve, kako je rekao, što je crnogorska vlast učinila za Kosovo, istakavši da su "dve zemlje jako vezane".

Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Cupic

- Svesni smo koliko je teško bilo priznati Kosovo. Spremni smo da potpišemo sporazum o strateškom partnerstvu i da dva puta godišnje organizujemo zajedničke sednice vlada. Želimo da iskoristimo iskustva Crne Gore u integracijama. Sarađivaćemo jos više - rekao je Pacoli, preneo je portal Analitika.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado CZ.Lj...

    26. septembar 2017 | 14:53

    Isti su i jedni i drugi, daleko im lepa kuca... Zivela Srbija!

  • Johan

    26. septembar 2017 | 13:33

    Jel Kosovo priznalo Crnu Goru! Ako nije najbolje bi bilo da se se ujedine jer isti je to narod a Sbi iz Crne Gore uvek mogu doći u svoju maticu i stvar rešena.

  • Vojvoda

    26. septembar 2017 | 13:55

    A mi i dalje na more u '' albansku goru ''

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA