SKANDALOZNO PONAŠANJE HRVATSKIH POSLANIKA: Teške reči na račun predsednika Vučića (VIDEO)

Saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj, kritikujući vladajuću HDZ, uputio je sramne i zlurude komentare na račun kritika predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novom hrvatskiom zakonu

  • 90

U hrvatskom Saboru se raspravlja o predlogu novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz tzv. "Domovinskog rata" i članovima njihovih porodica. Iz najvišeg vrha srpske vlasti već su upućena upozorenja da ovaj akt, ukoliko bude usvojen može ozbiljno narušiti i onako krhke odnose dve države. Polemika koja se vodi u tamošnjem parlamentu ide tome u prilog, s obzirom na to da su izgovorene više nego skandalozne uvrede na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića od strane poslanika MOST-a Mira Bulja.

Vučić: Srbi i Hrvati će u budućnosti morati da budu saveznici

Pitala ga je po čemu će ostati upamćen: Ovo su 3 stvari koje je Vučić odgovorio

Naime, saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj, kritikujući vladajuću HDZ, uputio je sramne i zlurude komentare na račun kritika predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novom hrvatskiom zakonu.

- Vaša je dužnost zaustaviti izjave vašeg koalicionog partnera Milorada Pupovca, koji generala Bobetka upoređuje s ratnim zločincima poput Ratka Mladića i ostalih. Ne sme da se dozvoli da nam čovek spolja koji je predsednik Republike Srpske, četnik Vučić, upućuje poruke o hrvatskim braniteljima - rekao je Bulj.

Kako je izgledala polemika u hrvatskom Saboru, možete pogledati u videu.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio sinoć da predlog Zakon o braniteljima, u kojem se Srbija navodi kao agresor, otvara Pandorinu kutiju, jer će se onda ovde doneti još 500 zakona o tome šta je urađeno Srbima u Jasenovcu, Oluji...

- To je za nas neprihvatljivo. Voleo bih da Hrvati ponekad obuju naše cipele, ja se stavljam u njihovu poziciju i razumem šta ih muči, ali bih zamolio da i oni razumeju probleme Srba i ono što Srbi neće da prihvate - rekao je Vučić.

Kako je najavljeno, Vučić će početkom novembra posetiti Zagreb.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bili

    27. septembar 2017 | 14:09

    Hrvati imaju kompleks prema Srbima.Nek im nas predsednik zapusi usta argumentima šta su oni zapravo tj zlocinci

  • Darko

    27. septembar 2017 | 14:21

    Kompleksasi. Kako ih nije sramota. I posle se hvale kako zele dobre odnose sa Srbijom.

  • mila

    27. septembar 2017 | 15:19

    Neshvatljivo ponasanje i isuvise proslosti u njihovoj sadasnjosti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA