RADNI VIKEND PREDSEDNIKA I PREMIJERKE: Ana Brnabić danas u Koceljevi na "Festivalu zimnice", Vučić sutra u Jajincima

Na tezgama u Koceljevi pored zimnice, mogli su da se nađu proizvodi od mesa, preko slatskiša do domaće radinosti

  • 2

U Koceljevi je danas otvorena 9. privredno-turistička manifestacija “Festival zimnice” koja je okupila preko 220 izlagača.

Očekivani Tačijev potez: Traži od Amerike da se uključi u pregovore Beograda i Prištine

Manifestaciju, koju poseti oko 15.000 ljudi iz cele Srbije otvorila je premijerka Ana Brnabić koja je poručila da će država nastaviti da pomaže poljoprivrednike i slične festivale.

Na tezgama u Koceljevi pored zimnice, mogli su da se nađu proizvodi od mesa, preko slatskiša do domaće radinosti, a poznavaoci kažu da se za dva dana, koliko traje festival, proda između 700 i 2.000 zimnica.

Kraj je, kažu, poznat po toj proizvodnji budući da je nekada postojala fabrika Voćar u kojoj se industrijski proizvodila zimnica.

Premijerka je tokom posete Koceljevi obišla izlagače, razgovarala sa njima, a proizvođači su želeli da joj poklone teglice ajvara i druge proizvode koje, kako veruju, premijerka nema vremena da pripremi zbog obaveza.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ovo je deveta manifestacija. Sledeća je jubilarna, pa će vam doći cela vlada - prokomentarisala je u razgovoru sa jednim izlagačem Brnabić.

U zvaničnom obraćanju rekla je da je ta lokalna samouporava veoma odgovorna s ozbirom da ima 88 zaposlenih, a da je optimalno 126. Rekla je da tako opština štedi i može da podrži manifestacije i dovodi investitore.

- Podržaćemo Koceljevu, podržaćemo celu Mačvu. Mislim da je u poslednje vreme otvoreno 1.050 radnih mesta, jedna od većih fabrika je Rauh, ai ne treba da se oslanjamo samo na strane investitore i to je ono što Koceljeva dobro radi, oslanjate se na vaše preduzetnike, poljoprivrednike - rekla je ona.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Izrazila je zadovoljstvo što se puno njih javilo za subvencije za nabavku traktora, kao i za podršku mladim poljoprivrednicima, koja je ove godine višestruko veća.

- Pored toga što treba da se ponosite na Koceljevu i Maču, budite ponosni i na Srbiju. Sinoć sam doputovala iz Milana. Ne postoji zemlja u EU koja nije rekla - svaka cast kakvo ste gostoprimstvo pokazali prema migrantima - rekla je ona.

BRNABIĆ: Ne vidim da nema slobode medija

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da nije videla da se novinari plaše da kažu "bilo šta" o njoj lično, Vladi Srbije ili predsedniku Srbije, pozivajući se i na pres klipinge koje redovno dobija.

- Znate kako ja znam da je četvrtak? Tako što kad ustanem ujutru stiže mi kliping i taj kliping izgleda ovako: negativan kliping, negativan kliping, negativan kliping… Ja onda znam da je četvrtak i da su izašli nedeljnici - rekla je Brnabić na pitanja novinara o slobodi medija i akciji pojedinih medija i nevladinih organizacija "Stop medijskom mraku" .

VUČIĆ SUTRA U JAJINCIMA NA KOMEMORACIJI:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će, u 11 sati, na stratištu u Jajincima predvoditi državnu komemorativnu svečanost posvećenu očuvanju dostojanstvenog sećanja na više desetina hiljada stradalih u Drugom svetskom ratu.

Nakon ceremonije polaganja venaca u Spomen-parku "Jajinci", koja će se odvijati uz najviše državne i vojne počasti, sledi obraćanje predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Državnoj ceremoniji, kako je najavljeno iz vlade, prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, predsednik Narodne skupštine Maja Gojković, ministri u vladi, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, predstavnici Grada Beograda i opštine Voždovac.

Skupu će prisustvovati diplomatski i vojno-diplomatski predstavnici više od 20 država, predstavnici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Saveza jevrejskih opština, Udruženja logoraša, SUBNOR-a Srbije i veliki broj ratnih veterana.

Na komemoraciji će biti i nekadašnji zatočenici logora smrti u okupiranoj Evropi tokom Drugog svetskog rata, potomci stradalih, predstavnici brojnih ustanova kulture, nauke, obrazovanja i umetnosti, učenici beogradske osnovne škole iz Jajinaca, kao i veliki broj građana Beograda i čitavog niza gradova i mesta u Srbiji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA