Rusi poslali komandanta sa Bajkala da vodi Centar u Nišu

Ovaj potez Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije u Nišu, kako navodi Sputnjik, vide kao još jedan gest dobre volje ruske strane da Centar opstane, iako njegovi radnici iz Rusije još čekaju diplomatski status

  • 1

Humanitarni centar u Nišu dobio je novog direktora, Viktora Guljeviča, čoveka koji je godinama brinuo o bezbednosti ljudi u regionu Bajkala, piše Sputnjik.

TAJNI SASTANAK U BEOGRADU Trampovog izaslanika i Putinovog pomoćnika: Sudbina ukrajinske krize se rešava u Srbiji

BALTIČKI TIGROVI KIDIŠU NA SRBIJU: Šta Litvanija, Letonija i Estonija hoće od nas?

Ovaj potez Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije u Nišu, kako navodi Sputnjik, vide kao još jedan gest dobre volje ruske strane da Centar opstane, iako njegovi radnici iz Rusije još čekaju diplomatski status.

Viktor Guljevič je doktor nauka, završio je Irkutski državni univerzitet, inženjer je hidrologije, stručnjak za lavine.

Deset godina radio je na Bajkalsko-amurskoj magistrali, a u Ministarstvu za vanredne situacije Rusije zaposlio se 1995. godine, kao spasilac prve klase. Ubrzo je postao komandant odreda, odnosno šef službe pretrage i spasavanja na Bajkalskom jezeru koje okružuju planine visoke i po dve i po hiljade metara.

Direktor sa srpske strane Bojan Glamočlija ne krije oduševljenje dolaskom jednog od najiskusnijih kolega iz Rusije u Niš.

- Njegovo iskustvo mnogo će značiti vatrogascima-spasiocima, pre svega Srbima koji rade u Centru - kaže Glamočlija.

Novi kodirektor Srpsko-ruskog humanitarnog centra Viktor Guljevič učestvovao je u mnogim spasilačkim operacijama u Rusiji, a na Bajkalu je osnovao i školu za bezbednost u lavinama. Spasilac je međunarodne klase i počasni spasilac Ruske Federacije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA