"Zoveš me da te podržim, a okupio si sve Legijine ljude": Ružica Đinđić odbila poziv Saše Jankovića za miting opozicionara

Lider PSG-a je suprugu pokojnog premijera Zoran Ðinđića zamolio i da podrži opozicionu listu i Dragana Ðilasa kao kandidata za gradonačelnika

  • 73

Supruga ubijenog premijera Ružica Ðinđić odbila je poziv lidera Poketa slobodnih građana Saše Jankovića da se pojavi na mitingu koji su opozicionari održali 6. oktobra u Beogradu, a kao razlog je navela to što je on oko sebe okupio ljude Milorada Ulemeka Legije.

Šta Jankoviću nedostaje iz oktobra 2000? Fotelja ili kolege iz Miloševićeve vlasti

Lider PSG-a je suprugu pokojnog premijera Zoran Ðinđića zamolio i da podrži opozicionu listu i Dragana Ðilasa kao kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima u Beogradu.

- Ružica mu je ljubazno poručila da se neće pojaviti na mitingu, niti će podržati opozicionu listu - kaže neimenovani izvor lista, navodeći da je ona Jankoviću odbrusila: "Zoveš me da te podržim, a okupio si sve Legijine ljude".

Isti izvor kaže i da se Janković uveliko ponaša kao šef opozicije, a da je na ideju da pozove suprugu pokojnog premijera došao jer je svestan koliko Zoran Ðinđić znači demokratskim biračima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Janković je, objašnjava on, na taj način pokušao da privuče prvenstveno simpatizere DS-a, sa kojim nije u dobrim odnosima.

Čedomir Jovanović, lider LDP-a i nekadašnji bliski saradnik Zorana Ðinjića, prozivao Sašu Jankovića zbog forsiranja, kako je kazao, Legijinih ortaka.

- Oni (potpisnici Apela 100) prave mitinge na kojima govore Legijini ortaci sa Cecinog rođendana, koji se završio tako što je Sergej Trifunović dobio batine, pa je neko pozvao policiju - rekao je Jovanović.

Beogradski list napominje da je glumac Sergej Trifunović pre nekoliko nedelja veličao ubicu Zorana Ðinđića, što su njegovi pratioci na Tviteru osudili.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Francuz

    9. oktobar 2017 | 05:38

    Ovaj janković ne bira način da se dokopa vlasti, čovek bez obraza i savesti.

  • Banja luka hamburg

    9. oktobar 2017 | 05:35

    jankovic nisi pozeljan

  • NELE

    9. oktobar 2017 | 05:30

    Svi vi iz opozicije ste isti izajedno svi necete pobediti Vucica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA