Vučić sa šefovima švedske i finske diplomatije o bilateralnoj, regionalnoj saradnji i evrointegracijama (FOTO)

Predsednik Vučić je konstatovao da Srbija ima dobre političke odnose sa obe zemlje, što stvara dobru osnovu za povećanje ekonomske saradnje, posebno za porast investicija iz Švedske i Finske, navodeći primer nedavnog otvaranja robne kuće IKEA u Beogradu

  • 76

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministre spoljnih poslova Kraljevine Švedske i Republike Finske Margot Valstrom i Tima Soinija, sa kojima je razgovarao o bilateralnoj i regionalnoj saradnji, kao i o evropskim integracijama.

Erdogan sleteo u Beograd: Dočekali ga Vučić i Brnabić (FOTO)

Predsednik Vučić poslao po kongresmenu Pou poruku za predsednika Trampa (FOTO)

Predsednik Vučić je konstatovao da Srbija ima dobre političke odnose sa obe zemlje, što stvara dobru osnovu za povećanje ekonomske saradnje, posebno za porast investicija iz Švedske i Finske, navodeći primer nedavnog otvaranja robne kuće IKEA u Beogradu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srpski predsednik je sa šefovima švedske i finske diplomatije razgovarao i o situaciji na Zapadnom Balkanu, navodeći da je Srbija opredeljena da daje pun doprinos regionalnoj stabilnosti. On je rekao da se nada uspostavljanju regionalne ekonomske zone, koja bi bila jedan od uslova ekonomskog napretka svih zapadnobalkanskih naroda.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministri Valstrom i Soini su istakli da su Švedska i Finska pravi primer dobre saradnje, od praktičnih stvari za svakodnevni život stanovnika njihovih zemalja do dubokog političkog razumevanja. Oni su izrazili nadu da će doći do povećanja švedskih i finskih investicija, jer Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate i pokazuje neophodnu stabilnost.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić zahvalio je ministrima Valstrom i Soiniju na podršci Švedske i Finske evropskom putu Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    10. oktobar 2017 | 10:31

    Zaista je pohvalno koliko sadasnja vlast ulaze u dobre odnose sa stranim drzavnicima!

  • mica

    10. oktobar 2017 | 10:33

    Značilo bi nam da nam dodju novi investitori. Švedska i Finska sigurna sam da mogu da ih ponude.

  • Fiko Halimović

    10. oktobar 2017 | 13:23

    Skandinavske države su veoma razvijene sa visokim društvenim standardom i Srbija preduzima sve mere da sa tim država uspostavi što bolje odnose.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA