MI SE PRIPREMAMO ZA RAT: Vulin o najnovijem izveštaju nemačke vojske (FOTO)

"Ono što je bilo posebno zanimljivo je da je bilo vrlo glasno rečeno da oni ne mogu da isključe mogućnost nekakvog rata u Evropi, rekao je ministar odbrane

  • 99

Rat možemo izbeći jedino uz snažnu politiku i vojsku sa kojom niko ne želi da dođe u sukob - "baš kao što je srpska vojska", izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom interne studije nemačke vojske u kojoj se ocenjuje da je raspad Evropske unije i zapadnog poretka u narednim decenijama moguća opcija.

Vučić ispunjava obećanja, penzioneri prvi osetili efekte: Vulin o isplati jednokratne pomoći

Srpski demineri obučeni u SAD idu u Siriju da pomognu Rusima

- Rat niko ne želi i niko mu se ne raduje. Rat možemo izbeći jedino uz snažnu politiku i vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob, baš kao što je srpska vojska - izjavio je Vulin novinarima u Prokuplju, zamoljen da komentariše takav mogući scenario.

On je istakao da sve vojno-obaveštajne službe proveravaju sve scenarije i mogućnosti budućih događanja.

Foto: mod.gov.rs

- Ono što je bilo posebno zanimljivo je da je bilo vrlo glasno rečeno da oni ne mogu da isključe mogućnost nekakvog rata u Evropi. I to je nešto što i mi moramo da razumemo, da nijedna vojska ne sme nikada da isključi rat kao najgore sredstvo, rat kao nešto čemu se niko od nas ne raduje i ne želi da se tako nešto desi, ali vojska služi za to da bude spremna za slučaj rata - kaže Vulin.

Prema njegovim rečima, ako nemačka vojna služba ne isključuje tu mogućnost, kako onda naša vojska može da kaže da se ne priprema za rat.

Foto: mod.gov.rs

- Mi se pripremamo za rat, mi smo uvek spremni za to, a rat ćemo izbeći samo ukoliko budemo imali jaku i snažnu politiku baš takvu kakvu sada imamo, ako budemo sprovodili politiku vojne neutralnosti i naravno ako budemo imali vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob. Srpska vojska je baš takva - rekao je ministar.

Vulin povodom Dana inženjerije boravi u Prokuplju, gde je obišao najveću inženjerijsku jedinicu Vojske Srbije - 310. inženjerijski bataljon Treće brigade Kopnene vojske, razmeštene u kasarni "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    6. novembar 2017 | 17:57

    Živela SRPSKA VOJSKA! Oni su naš ponos! Samo nastavite da ulažete i dalje u njih!

  • Hana

    6. novembar 2017 | 15:27

    Rat nikome dobro nije doneo , moramo da se svi zalažemo za mir.

  • uros

    6. novembar 2017 | 16:18

    Zelimo poslati svima poruku da imamo jaku vojsku ukoliko nas neko napadne imamo cime da se branimo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA