Drecun: Ne može se desiti da Srbija prizna nezavisnost KiM

Cilj unutrašnjeg dijaloga je da se na kraju iskristališe generalni stav kako Srbija sagledava pitanje kosmetskog problema i šta joj je činiti u narednom periodu

  • 8

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da se ne može desiti da Srbija nakon unutrašnjeg dijaloga predloži rešenje koje bi vodilo priznanju samoproglašene države Kosovo.

U Prištini prve optužnice nakon formiranja liste advokata

- To moramo da ističemo zbog naših prijatelja koji ne priznaju Kosovo, koji bi u nekom trenutku mogli da pomisle da unutrašnjim dijalogom mi tražimo izlaz da priznamo samoproglašenu državu Kosovo - rekao je Drecun gostujući na RTS.

Cilj unutrašnjeg dijaloga je, pojašnjava, da se na kraju iskristališe generalni stav kako Srbija sagledava pitanje kosmetskog problema i šta joj je činiti u narednom periodu.

On je dodao da Srbija želi da spreči konačnu secesiju Kosmeta, tako što će ponuditi rešenje jer , kako kaže, ukoliko se ne nude rešenja onda druga strana pribegava jednostranim rešenjima.

Printskrin: Telegraf

- Evidentno je da smo opet ušli u fazu međunarodnog pritiska na Srbiju da se odrekne Kosmeta. Videli ste ponašanje pojedinih američkih diplomata, ponašanje nemačkog ambasadora koji je rekao da će Srbija morati da prizna Kosovo ako želi u EU. Ja nisam čuo takav stav u Briselu. Nemačka jeste najuticajnija država, ali to nije konstruktivan pristup - naglasio je Drecun.

Poziv na unutrašnji dijalog predsednika Aleksandra Vučića je, kako kaže, pitanje na koje odgovor treba da da kompletna nacija, svi građani Srbije, preko političkih institucija, civilnog sektora.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZdravljePreSvega

    14. novembar 2017 | 09:57

    “Ne može se desiti” Al desiće se i to... Jer kad tad NAŽALOST NAŠU to će se morati desiti, kolko god mi to ne želeli...

  • Milka R.

    14. novembar 2017 | 11:58

    Dosta vise politike narode moj!!sloga i samo sloga da nikada nepriznamo i nedamo nasu Kosovo i Metohiju!!zar nije nam dista pouke iz rata ...dali smo krajinu da drugi uzivaju i sire se...

  • D

    14. novembar 2017 | 13:47

    Za to I pregovarate I treba reci istinu narodu .ovako da kazete kosovo je srpsko mozete da govorite jos 1000 godina I nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA