NAJMOĆNIJA ŽENA RUSIJE u Skupštini Srbije poslala jasnu poruku: Zbog njenih reči još više ćemo poštovati Moskvu

Mi smo zahvalni Srbiji, srpskom rukovodstvu i srpskom narodu na tome što nisu priznali nezakonito proglašene sankcije protiv Rusije. Zahvalni smo što ulažu napore na razvoju ekonomske saradnje, rekla je Matvijenko

  • 38

Ruska federacija nije i neće priznati nezavisnost Kosova, izjavila je danas predsednica Saveta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko posle sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Ne tražiti od Srbije da bira između Zapada i Rusije

Matvijenko je novinarima u parlamentu rekla da su se dve zemlje u prošlosti svaki put podržavale i pružale ruku jedna drugoj.

- Mi smo zahvalni Srbiji, srpskom rukovodstvu i srpskom narodu na tome što nisu priznali nezakonito proglašene sankcije protiv Rusije. Zahvalni smo što ulažu napore na razvoju ekonomske saradnje - rekla je Matvijenko.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ona je napomenula da svake godine odnosi između Rusije i Srbije dobijaju novi zamah u različitim sferama, od privrede i obrazovanja do kulture i nauke.

Gojković je zahvalila Rusiji što nije priznala nezavisnost Kosova i na poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na poštovanju međunarodnog prava.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ona je u razgovoru sa Matijenko prenela zahvalnost Srbije zato što Rusija aktivno učestvuje u tome da samoproglašeno Kosovo ne postane članica UNESKO-a i Interpola.

Gojković je prenela stav države da neće uvoditi ni političke, ni ekonomske sankcije Ruskoj federaciji i navela da Srbija smatra da Rusiji treba vratiti punopravno članstvo u parlamenatrnoj skupštini Saveta Evrope i pravo glasa.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    20. novembar 2017 | 16:47

    E to su nam pravi prijatelji a ne ovi zlocinci iz nato i eu!

  • Robin Hud

    20. novembar 2017 | 19:07

    Velika je cast ugostiti tako visoku funkcionerku Ruske Federacije. Sa druge strane "stanu mirno" kada dodje neki pod pod pod sekretar sekretara...i jos drzi pridike a sravnili su nas sa zemljom, pobili narod, zatrovali nam zemlju...

  • slađa

    20. novembar 2017 | 23:11

    Uprkos pritiscima, Srbija se trudi da na dostojanstven način neguje svoja prijateljstva. To nije lako, ali se pokazalo da nije nemoguće. I moglo bi se reći da bi i veliki mogli da uče na našem primeru iskrene politike. Mir je najvažniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA