Završena sednica Skupštine, potvrđena četiri ugovora

Skupština je potvrdila Ugovor o kreditu od 297,6 miliona dolara kod kineske Export-import banke, za modernizaciju i rekonstrukciju mađarsko-srpske železničke veze od Beograda do Budimpešte i to za deoniocu Beograd Centar - Stara Pazova

  • 2

Potvrđivanjem četiri ugovora, među kojima su i ugovori o osnivanju Transportne zajednice zemalja Zapadnog Balkana i o zajmu kod kineske Export-import banke za modernizaciju i rekonstrukciju pruge od Beograda do Budimpešte, Skupština Srbije završila je danas sednicu.

Skupština grada Sombora imenovala direktora Kulturnog centra, vršioce dužnosti direktora u JKP "Vodovod", Bezdan i JKP "Parking Sombor"

Potvrđivanje Ugovora o Transportnoj zajednici omogućiće da se 7. decembra, na sastanku ministarskog saveta, izglasa da sedište Sekretarijata Transportne zajednice za Zapadni Balkan bude u Srbiji.

Cilj tog ugovora je stvaranje Transportne zajednice u oblasti drumskog, železničkog, unutrašnjeg vodnog i pomorskog saobraćaja, kao i razvoj mreže između EU i strana potpisnica iz Jugoistočne Evrope.

Skupština je potvrdila Ugovor o kreditu od 297,6 miliona dolara kod kineske Export-import banke, za modernizaciju i rekonstrukciju mađarsko-srpske železničke veze od Beograda do Budimpešte i to za deoniocu Beograd Centar - Stara Pazova.

Foto: Tanjug/Filip Krajinovic

Ratifikovan je i Ugovor o 17 miliona evra zajma kod KfW, Frankfurt na Majni, koji je namenjen za vodosnabdevanje i kanalizaciju u četiri grada u Srbiji i to Vrbasu, Kikindi, Knjaževcu i Paraćinu.

Potvrđene su i izmene i dopune finansijskih ugovora između Srbije i Evropske investicione banke, koje će omogućiti primenu domaćeg Zakona o javnim nabavkama, što će značiti da će republička Komisija za zaštitu prava ponuđača moći da reaguje u slučaju eventualne žalbe na određeni postupak javne nabavke.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mix

    24. novembar 2017 | 17:21

    Slusajte vi parlamentarci... Umesto sto se svadjate, donesite zakon o zaduzivanju drzave i to samo za investicije u infrastrukturu i energetiku. Nikako za javnu potrosnju ,tj. budzet. Da smo to imali nakon Petog Oktobra, danas bi se druga pesma pevala!

  • Dusanka

    25. novembar 2017 | 00:07

    Mix@Tu drugu pesmu jos nisi cuo ali kad je budes cuo bice ,bice kasno !Posle ove vlasti, imaces ime od zemlje Srbije a sve drugo bice tudje i prodano .A ti neciji sluga videcemo kome...?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA