Preševa jon: Predsednik Albanije Meta iz Medveđe poručio Srbiji da prizna Kosovo. I to nije jedina poruka

On je izrazio očekivanje i da će njegova poseta doprineti da se albanskoj nacionalnoj manjini u Srbiji posveti više pažnje

  • 16

Portal "Preševa jon" navodi da je predsednik Albanije Ilir Meta danas iz Medveđe poželeo Beogradu da u dogledno vreme donese, kako je rekao, "pravu odluku" i prizna Kosovo.

Predsednik Albanije posebno zahvalio Makedoniji za priznavanje Kosova

Prema navodima tog portala, Meta je kazao da to priznanje ne samo da doprinosi razvoju dobrosusedskih odnosa, već i miru i stabilnosti u regionu.

Albanski predsednik Ilir Meta doputovao je ranije danas u privatnu posetu Medveđi.

On je po dolasku u Medveđu izjavio da je veoma zadovoljan što može da pošalje poruku o novoj saradnji, preneo je portal Preševa jone.

- Sama činjenica da smo ovde znači da smo pozitivni, i zato smo ovde - da damo jasnu poruku da smo za saradnju i zajednički rad - rekao je Meta.

- Želim da istaknem iz Medveđe da je budućnost naših naroda i čitavog regiona u Evropskoj uniji i to se može ostvariti jedino bliskom saradnjom - rekao je Meta.

Foto: president-ksgov.net

On je izrazio očekivanje i da će njegova poseta doprineti da se albanskoj nacionalnoj manjini u Srbiji posveti više pažnje.

Na putu za Medveđu, Metu su, na administrativnom prelazu Mutivoda, dočekali predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković i predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Meta je dodao i da je zadovoljan načinom na koji su ga pozdravili lokalni organi vlasti i predstavnici države, kao i zbog budućih razgovora sa odbornicima, opštinskim rukovodstvom, Koordinacionim telom.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RUSIJA SRBIJA SRPSKA REPUBLIKA!

    27. novembar 2017 | 04:57

    Dok se Rusi pitaju i Srbija nikad

  • Bruce Lee

    27. novembar 2017 | 01:56

    Potpuno se slažem i Albanskoj populaciji u Srbiji želim ista prava koja Albanci daju Srpskoj populaciji u Albaniji.

  • Boki

    27. novembar 2017 | 04:41

    I mi tebi želimo da dobiješ na lotou, čuda se dešavaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA