≫ 

Dobrodošla mađarska ulaganja u Srbiju: Brnabić razgovarala sa Orbanom (FOTO)

Brnabić i Orban izrazili su zadovoljstvo rezultatima dosadašnjih Samita Kina-CIEZ, a posebno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju o saradnji na Projektu Beograd - Budimpešta, kao i otpočinjanjem radova na tom projektu

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom o unapređenju bilateralnih odnosa, kao i rezultatima Samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ), koji je juče održan u Budimpešti.

Brnabić na Samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope: Raznolikost saradnje pruža nove mogućnosti za razvoj (FOTO)

Brnabić i Orban izrazili su zadovoljstvo rezultatima dosadašnjih Samita Kina-CIEZ, a posebno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju o saradnji na Projektu Beograd - Budimpešta, kao i otpočinjanjem radova na tom projektu.

Premijeri Srbije i Mađarske ocenili su da je potrebno još više unaprediti ekonomsku saradnju dve zemlje.

- Pored infrastrukture i saobraćaja, oblasti u kojima treba da nastavimo da unapređujemo saradnju su energetika, poljoprivreda i vodoprivreda, telekomunikacije, bankarstvo, kao i banjski turizam i prekogranična saradnja - naglasila je Brnabić u razgovoru.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Predsednica Vlade ukazala je na činjenicu da je Srbija merama fiskalne konsolidacije i sveobuhvatnim reformama, koje ja započela prethodna Vlada, a koje ova Vlada nastavlja, uspela da kreira povoljno i stimulativno poslovno okruženje, koje je sada značajno sigurnije za investitore.

Ona je istakla da su dobrodošla veća mađarska ulaganja i učešće kompanija iz te zemlje u zajedničkim projektima.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Premijeri Srbije i Mađarske složili su se da je potrebno nastaviti praksu održavanja zajedničkih sednice vlada dve zemlje, koji doprinose unapređenju političkog dijaloga i sveukupnih odnosa dve zemlje.

- Stabilnost i uspešan razvoj odnosa Srbije i Mađarske u obostranom su i prioritetnom interesu - zaključili su u razgovoru Brnabić i Orban.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Predsednica Vlade zahvalila se mađarskom premijeru na kontinuiranoj podršci procesu evropskih integracija Srbije. Premijeri Srbije i Mađarske razgovarali su i o potrebi nastavka bliske saradnje u vezi sa migrantskom krizom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA