≫ 

Posle SKANDALOZNE Kolindine izjave, ministarka Joksimović razgovarala sa ambasadorom Hrvatske

Ministarka smatra da negativna retorika loše utiče na dobrosusedske odnose i stoga naglašava da bi otvorena pitanja trebalo rešavati odgovornim dijalogom

  • 13

Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorom Hrvatske Gordanom Bakotom o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu, evrointegracijama Srbije, reformama koje sprovodimo i drugim bitnim temama.

KOLINDA, SABERITE SE! Turisti će vam sletati na aerodrom nazvan po RATNOM ZLOČINCU

Jadranka Joksimović ocenila je da odnosi Beograda i Zagreba nisu važni samo za razvoj međudržavnih, oni se reflektuju i na regionalnu stabilnost i razvoj.

Ministarka smatra da negativna retorika loše utiče na dobrosusedske odnose i stoga naglašava da bi otvorena pitanja trebalo rešavati odgovornim dijalogom.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Joksimović i Bakota ističu da postoji kapacitet za saradnju Srbije i Hrvatske u oblasti evropskih integracija, kroz zajedničke projekte prekogranične saradnje u pograničnim opštinama i kroz privrednu saradnju.

Ukazali su na važnost izgradnje zajedničkog suživota kroz ostvarivanje interesa građana obe zemlje.

Ministarka evropskih integracija upoznala je Bakotu sa procesom pristupanja Srbije EU. Ona očekuje da će na sledećoj Međuvladinoj konferenciji, sredinom decembra, naša država otvriti nova poglavlja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drasko

    1. decembar 2017 | 16:13

    Mali narod pun mrznje jedini imali logor za decu i broz ih amnestirao.

  • Jeretik

    1. decembar 2017 | 18:00

    Treba im svaki put , u slicnim povodima , i to pred novinarima , urucivati albume sa fotografijama iz Jasenovca , i spiskove sa jamama u koje su bacali svoj moral, cast ,pristojnost , ljudskost ....Ovakvima je uzaludno i opasno glumiti nekakvog Gandija .

  • BOZA ZEMUNAC

    1. decembar 2017 | 22:23

    Što dalje od njih,daleko im lepa kuća.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA