Saša Janković sve priznao: Hteo sam da Vučić bude predsednik, a ja premijer

Lider PSG konačno priznao ono o čemu bruji čitava politička javnost Srbije, da je hteo premijersku fotelju za sebe

  • 18

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković konačno je priznao da mu je bila namera da od predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića posle predsedničkih izbora zatraži mandat za formiranje nove Vlade Srbije?! On je, naime, na svom tviter profilu konačno objavio svoje priznanje nakon što su akademik Dušan Teodorović i lider DS Dragan Šutanovac obelodanili ovu sumanutu ideju Jankovića.

Sumanuta ideja Jankovića: Hteo od Vučića da traži premijersko mesto, a Šutanovcu nudio da bude ministar policije

Iako je na predsedničkim izborima osvojio skoro 40 odsto manje glasova od kandidata i lidera SNS Aleksandra Vučića, Saša Janković je pred svojim tada najbližim saradnicima izneo ideju da traži od novog predsednika Srbije, mandat za formiranje Vlade "nacionalnog jedinstva".

Da je imao ovu ideju, lider PSG je konačno priznao. I to objavom na svom tviter profilu.

- Srpska politika gurnuta je u političke tračeve, zaglibljena i zakočena u blatu da se ne bavili suštinom - napisao je Janković na svom tviter nalogu i priznao ono što su u danima iza nas otkrili njegovi nekada najbliži saradnici.

Naime, prvo je u javnost sa ovom tvrdnjom izašao do skoro Jankovićev najbliži saradnik i bivši član Predsedništva PSG akademik Dušan Teodorović. On je, takođe, na svom tviter profilu, napisao da je "kap koja je prelila čašu" posle koje je napustio taj Pokret, bila upravo Jankovićeva ideja da traži funkciju premijera.

Potom je i lider DS Dragan Šutanovac potvrdio tu tvrdnju i rekao da mu je Janković nudio mesto ministra unutrašnjih poslova u toj svojoj "Vladi".

Foto: A. Nalbantjan

- Ta priča je bila dosta naivno postavljena. Ja sam tu priču čuo, ali u tom trenutku nisam verovao da neko ima takvu ideju. To je bio prvi kamen spoticanja, jer sam ja bio rezolutno protiv bilo kakve saradnje s Vučićem u bilo kakvoj vladi - kaže Šutanovac, a prenosi Kurir.

Očigledno da je posle pritiska nekada najbližih saradnika i ljudi koji su mu pomogli u predsedničkoj kampanji, Janković morao da objasni srpskoj javnosti samo njemu jasnu ideju, za koju tvrdi da je bila logična.

A šta je logično?

Da posle ubedljivog poraza na predsedničkim izborima, na kojima je bio nazovi nezavisan kandidat, i da uprkos tome što u tom trenutku nije imao svoju stranku, i da uprkos tome što u Skupštini Srbije nije i nema nijednog svog poslanika, misli da ima pravo da zatraži od predsednika Srbije mandat za formiranje Vlade.

Vrlo logičan i konkretan zahtev.

Konkretan zahtev iz koga se vidi samo želja za funkcijom.

Janković kaže da je srpska politika gurnuta u političke tračeve i zaglavljena u blatu. Možda je bolja definicija da je Janković svoju političku ideju i svoj Pokret gurnuo u političke tračeve i zaglavio u blatu iz koga ne vidi širi sliku već svoje nekada najbliže saradnike, koji su ga kandidovali naziva "vučićevcima i gašićevcima" i gazi sopstvenu reč da neće više komentarisati stanje u opoziciji.

Vrlo čvrsta politička odluka i reč.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DrMrFr

    3. decembar 2017 | 08:01

    I bas je on dosao, ovako nov i zelen u politici, da pravi vladu nacionalnog jedinstva. Sebe smatra Mesijom? Izabranim? Svasta....

  • Djole

    3. decembar 2017 | 12:07

    Видећемо се сви на Божјем суду, а на том Суду нема мита и адвоката, само наша дела

  • Mire

    3. decembar 2017 | 13:46

    Vucic i jeste Predsednik a janovic nece nikada biti premijer cak nece biti ni poznat po tome da je zastitnik gradjana .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA