HRVATI TVRDE da su videli dokument na kome piše KADA ĆE SRBIJA U EU

Pomenuti dokument je zapravo strategija Evropske komisije nazvana "Verodostojna perspektiva proširenja za Zapadni Balkan"

  • 28

"Jutarnji list" navodi da je imao uvid u poverljiv dokumenta koji bi Evropska komisija trebalo da usvoji uskoro, a u kom se pominje i članstvo Srbije u EU.

SVE SE REŠAVA U BEOGRADU: Ova nedelja može odrediti sudbinu regiona u budućnosti

Kako piše taj hrvatski list, EU će kao uslov postaviti rešavanje otvorenih pitanja o granicama između Hrvatske i Srbije, ali i Hrvatske i Crne Gore. Ta pitanja bi trebalo da se reše, kako navodi "Jutarnji" do 2023. i ona su uslov da Crna Gora i Srbija dotada zaključe pregovore o članstvu u EU i postanu punopravne članice do kraja 2025.

Pomenuti dokument je zapravo strategija Evropske komisije nazvana "Verodostojna perspektiva proširenja za Zapadni Balkan", u kojoj se navodi da EU ne želi da uveze granične sporove između država regiona.

Ovaj nacrt u koji je "Jutarnji list" imao uvid, još je zaštićeni dokument, a konačna verzija trebalo bi da se usvoji i objavi u februaru sledeće godine, kako je najavio u svom godišnjem govoru o stanju Unije predsednik EK Žan Klod Junker.

Daljinac

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Che

    5. decembar 2017 | 12:17

    Kada ne znamo skupo da prodamo kozu,pa se igraju sa nama.Neodlucni obicno prodju tako sto ostanu bez icega,ali su im puna usta price o sebi na koju se niko posebno ne obazire,vec sluzi kao vid unutrasnje politicke borbe za vlast i novac ,dok se sve ne razgrabi i svi ne pobegnu trbuhom za iole normalnim zivotom dostojnim i obicnom coveku,a ne samo politicarima i privrednim i drugim kriminalcima bez dana radnog staza

  • Cccccc

    5. decembar 2017 | 13:56

    Starac blazeno pocivsi Gavrilo iz manastira Miljkovo koji je govorio o buducim vremenima kaze da ce EU poceti da se raspada 2016.i da Srbija nikad nece uci u EU.

  • Red Star Bg.

    5. decembar 2017 | 15:31

    Ta djavolja tvorevina se raspada Starac Gavrilo je rekao Bog ce nas spasti nikada necemo uci,vec se molite da se Rusija sto pre zacari tad ce ubrzo i Srbija postati kraljevina kralj ce biti iz loze Nemanjica koji zivi u Rusiji po zenskoj liniji to ce monasi objaviti kad dodje vreme,savetuje Srbe da ne kupuku nekretnine po Beogradu da ce biti sravnjen sa zemljom, vec u centralnoj Srbiji,Krusevac ce biti prestonica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA