Podrška Srbiji u odbrani međunarodnog prava: Vučić sa Abdildajevim (FOTO)

Vučić, koji je ministru uručio pismo za predsednika Soronbaja Žanbekova sa čestitkama za izbor na tu dužnost i pozivom da poseti našu zemlju

  • 63

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Kirgiske Republike Erlana Abdildajeva, koji je rekao da dve zemlje vezuje duh nezavisnosti i suverenosti i da Kirgizija ne odustaje od čvrste i dosledne podrške Srbiji u vođenju dostojanstvene politike u odbrani principa međunarodnog prava.

DOĐITE DA SE UVERITE U NAPREDAK RADOVA: Grujičić pozvao Vučića da poseti Srebrenicu (FOTO)

Vučić, koji je ministru uručio pismo za predsednika Soronbaja Žanbekova sa čestitkama za izbor na tu dužnost i pozivom da poseti našu zemlju, izrazio je veliku zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Kirgizije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i razumevanju za nezavisnu politiku koju vodimo u cilju očuvanja državnih interesa.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvojica sagovornika su se saglasili da, uprkos velikoj udaljenosti, postoji zajednička želja da razvijamo odnose i da nema nijednog otvorenog političkog pitanja koje bi to ometalo, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srpski predsednik i šef kirgiske diplomatije su konstatovali da dve zemlje treba da se usredsrede na razvoj ekonomskih odnosa i utvrdili oblasti sa najvećim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede, prehrambene industrije, kao i energetike.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Izražena je želja za saradnjom u oblasti kulture i sporta, sa idejom da se srpski treneri angažuju u Kirgiskoj Republici, navedeno je u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emilija

    5. decembar 2017 | 21:40

    Podrska drugih se povecava naglo. Drago mi je da mnogo njih zeli da ocuvamo suverenitet.

  • Maja

    5. decembar 2017 | 21:57

    Hvala im na izuzetno značajnoj podršci, ovim iskazuju veliko poštovanje prema Srbiji i njenim gradjanima!

  • vera

    5. decembar 2017 | 18:35

    Lepo je cuti da je jos nekoj drzavi stalo do medjunarodnog prava i da ga bez obzira na sve ipak postuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA