Zbog GLAVNOG PITANJA koje će biti na stolu, razgovori Vučića sa Predsedništvom BiH neće biti nimalo laki

Nisam preveliki optimista iako sam siguran da je srpska strana pripremila predloge koji su u septembru bili i stavovi bošnjačkog člana predsedništva prilikom posete predsednika Vučića Sarajevu, rekao je Selaković

  • 53

Razgovori sa tri člana Predsedništva BiH neće biti laki, jer sva trojica imaju različite stavove, a pored infrastrukture i ekonomije, tokom današnje posete biće reči i o najvažnijem bilateralnom pitanju Srbije i BiH - graničnoj liniji, rekao je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

Vučić sa članovima Predsedništva BiH o ekonomskoj saradnji, projektima i odnosima (FOTO)

- Nisam preveliki optimista iako sam siguran da je srpska strana pripremila predloge koji su u septembru bili i stavovi bošnjačkog člana predsedništva prilikom posete predsednika Vučića Sarajevu - rekao je Selaković za RTS povodom posete članova Predsedništva BiH, koji su sinoć doputovali u Beogradu.

Podsećajući da je srpski predsednik i u septembru pokazao želju i volju, Selaković kaže da će se danas videti "da li se sa druge strane nešto promenilo".

Foto: Telegraf

Budući da je poseta tri člana Predsedništva BiH započela sinoć neformalnim susretom, a na pitanje da li takva vrsta susreta može doprineti smanjenu tenzija, Selaković kaže da bi bilo neozbiljno u javnosti iznositi detalje takvih susreta, ali veruje u Vučićev pristup poteškoćama.

- Naš predsednik je čovek koji pristupa ozbiljno svakom problemu i sa svakim normalno i otvoreno razgovara - ocenjuje generalni sekretar.

Vučić je čovek čiju će politiku ceniti u međunarodnom aspektu kao "čoveka od inicijative u okvirima našeg regiona", ocenjuje Selaković, dodajući da se u tom svetlu dešava se i ova poseta članova predsedništva BiH.

Foto: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

On smatra da razgovori neće biti laki jer se vode sa tri člana koji imaju različite stavove, a osim neformalnog susreta sa njima, istakao je, Vučić se sinoć čuo i sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

- To je jako važno jer u razgovorima sa BiH ne zanemarujemo ni interese Republike Srpske - ističe.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Upitan da li je ovo "predah između dve runde zaoštravanja odnosa dve zemlje" ili poseta može da doprinese preokretu odnosa u regionu, Selaković ističe da se Srbija i u prethodnom periodu trudila da deluje kao stabilizujući faktor i da ne stvara probleme.

- Srbija je to poslednjih godina sa Vučićem u dobroj meri pokazala. Mi idemo u susret rešavanju problema, trudimo se da ih rešimo, gledamo ka budućnosti, to je ono što nas vezuje i često smo spremni da progutamo knedlu i oćutimo na provakciju i nastavimo dalje zato što nam je u interesu budućnost i našeg naroda ali i sva tri naroda u BiH - istakao je Selaković.

Govoreći o predstojećim aktivnostima predsednika Srbije, Selaković je najavio njegov susret sa predsednicima vlada Bugarske, Grčke i Rumunije, Bojkom Borisovim, Aleksisom Ciprasom i Mihajiem Tudoseovim, čija se dvodnevna poseta Beogradu očekuje nakon posete Predsedništva BiH.

Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

Posle toga, navodi Selaković, Vučić putuje u Pariz na konferenciju na koju ga je pozvao predsednik Francuske Emanuel Makron, a odmah potom na Kubu.

Nakon Kube, prema Selakovićevim rečima, Vučić će ići u zvaničnu posetu Rusiji i sastati se sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sandra

    6. decembar 2017 | 11:56

    Mora se istini pogledati u oci i pronaci najbolje resenje za sve tri stranem, zar na deci da ostavljamo ovo da se oni bave ovim?

  • Miki

    6. decembar 2017 | 10:55

    Razgovori sa Izetbegovićima i ekipom nikako ne mogu biti laki, naše je da im pokažemo dobru volju kao i uvek...

  • rade

    6. decembar 2017 | 11:18

    Otvorena pitanja se resavaju dijalogom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA