≫ 

Prvo veliko istraživanje Faktor plusa pred beogradske izbore: SNS osvaja 39% (INFOGRAFIKA)

Eventualna zajednička lista Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa mogla bi da računa na 16 odsto glasova

  • 29

Ukoliko bi se beogradski izbori održali u nedelju, Srpska napredna stranka osvojila bi 39 odsto glasova, dok bi na drugom mestu bila lista Aleksandra Šapića i koalicija PSG- NS - Dragan Ðilas sa po 16 odsto glasova, pokazuje prvo predizborno istraživanje agencije Faktor plus!

Maja Gojković: Izbore za Beograd ću možda raspisati u januaru

Lista Luke Maksimovića - Ljubiše Preletačevića Belog po tom istraživanju osvojila bi 6,1 odsto, Socijalistička partija Srbije 5, 9 odsto glasova birača, DS pet odsto, GG Ne davimo Beograd 2,8 odsto, isto kao i Dveri, a ostale liste do 2,5 odsto glasova birača.

Inače, pokazuju rezultati, izlaznost bi bila 48 odsto, 22 odsto građana nema stav a 30 odsto se izjasnilo da ne bi izašlo na birališta.

Foto: Faktor plus

Sve ostale liste su trenutno ispod cenzusa od 5 odsto.

Na pitanje da li biste izašli na beogradske izbore ukoliko bi bili održani u nedelju, pozitivno je odgovorilo 48 odsto anketiranih, dok je protiv bilo čak 30 procenata.

Foto: Faktor plus

Kada bi se u nedelju održali parlamentarni izbori SNS bi osvojila 53 odsto, a sledio bi je njen koalicioni partner SPS sa osvojenih 9,6 odsto glasova birača.

DS bi imao 6,9 odsto, PSG 5,6 odsto, a sve ostale stranke i pokreti bi imale ispod pet dosto, odnosno ne bi prešle cenzus i ostale bi van parlamenta.

Na te izbore, kaže istraživanje izašao bi 41 odsto građana Srbije.

Direktor agencije za ispitivanje javnog mnjenja "Faktor plus" Vladimir Pejić je na predstavljanju rezultata rekao da je izvesno da bi više od 50 odsto građana izašlo na beogradske izbore.

Ističe da je, u odnosu na istraživanje rađeno prošlog meseca, primećen značajan pad rejtinga Pokreta slobodnih građana i kaže da je to verovatno posledica "negativnih događaja" u toj stranci.

Istraživanje "Faktor plusa" je rađeno na uzorku od 1.200 ispitanika iz Srbije i 1.000 ispitanika sa teritorije Beograda, a rađeno je od 28. novembra do 5. decembra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA