Danas su četiri ambasadora bila kod Vučića: Evo zbog čega (FOTO)

Na Andrićevom vencu jutros su bili ambasadori Velike Britanije, Palestine, Pakistana i Crne Gore

  • 64

U Predsedništvu Srbije danas su se sastanci ređali kao na traci. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je i samo sat i po sa ambasadorima Velike Britanije, Palestine, Pakistana i Crne Gore.

Vučić prvi put progovorio o spaljenim kućama svog oca u Bosni (VIDEO)

Vučić se najpre sastao sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom, koji ga je obavestio o toku pregovora o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije i naglasio da to ne umanjuje podršku njegove zemlje evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić i Kif su razgovarali o bilateralnom odosima i situaciji u regionu, a predsednik Srbije je još jednom istakao da je prioritet Srbije da održi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Foto: Tajug/Rade Prelic

S tim u vezi je izrazio nadu da će sledeći Samit Berlinskog procesa, čiji je domaćin Velika Britanija, značiti korak napred za regionalnu saradnju.

Ambasador Kif je istakao da Velika Britanija želi da na dnevnom redu Samita budu teme koje će doprineti boljem povezivanju regiona, ali i njegovoj većoj bezbednosti.

Dvojica sagovornika su istakli i značaj vođenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je inicirao predsednik Vučić.

Foto: Tajug/Rade Prelic

Tema susreta bilo je i jačanje bilateralnih i ekonomskih odnosa, kao i snaženje odnosa po pitanju bezbednosti i zajedničke borbe protiv terorizma, saopštila je Pres služba Predsednika.

Sledeći sagovornik šefa države bio je palestinski ambasador Muhamed Nabhan.

On je preneo predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Mahmuda Abasa i obavestio o nepromenjivoj odluci palestinske Države da čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i da u međunarodnim organizacijama glasa protiv članstva tzv. Kosova.

Foto: Tajug/Rade Prelic

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Nabhana da palestinskom predsedniku prenese izraze najveće zahvalnosti za tako snažan stav i prijateljstvo prema Srbiji. On je, takođe, zahvalio palestinskom ambasadoru na svemu što čini za bilateralne odnose.

Srpski predsednik je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će naša spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari.

Foto: Tajug/Rade Prelic

Dvojica sagovornika su razgovarali o mogućnosti školovanja palestinskih studenata u Srbiji.

Ambasador Nabhan obavestio je predsednika Vučića o reakciji palestinske Države povodom najnovije odluke američke administracije o priznanju Jerusalima za glavni grad Izraela.

Predsednik Vučić je izrazio nepromenjen stav Srbije prema prijateljskom palestinskom narodu.

Posle ambasadora Palestine, predsednik Vučić primio je danas ambasadora Islamske Republike Pakistan Sajeda Adila Gilanija, koji je istakao da se, tokom nekoliko meseci otkako je u Srbiji, uverio u snagu liderstva srpskog predsednika, a koje doprinosi političkom i ekonomskom napretku zemlje.

Foto: Tajug/Rade Prelic

Vučić i Gilani su razgovarali o unapređenju odnosa dveju zemalja, s obzirom na postojanje značajnih, a neiskorišćenih mogućnosti.

Sagovornici su izrazili nadu da će doći do jačanja političkog dijaloga Srbije i Pakistana, jer bi češća razmena zvaničnih poseta doprinela i približavanju naroda dveju zemalja.

Foto: Tajug/Rade Prelic

Predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju značajno da razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta.

Dvojica sagovornika su razmotrili i ideje za obeležavanje sedamdesetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Pakistana, kao mogućnosti da se i na taj način ukaže na potrebu veće saradnje, saopštila je Pres služba Predsednika.

Poslednji u nizu sastanaka u Predsedništvu bio je sa ambasadorom Crne Gore, Branislavom Mićunovićem.

Srbija je posvećena daljem razvoju prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa ambasadorom Crne Gore Branislavom Mićunovićem.

Foto: Tajug/Rade Prelic

Predsednik Vučić i ambasador Mićunović su istakli da će Srbija i Crna Gora nastaviti da se međusobno podržavaju na evropskom putu, kao i da će svojom saradnjom dati značajan podsticaj inicijativama za ekonomski napredak celog regiona.

Foto: Tajug/Rade Prelic

Prema rečima dvojice sagovornika, dve zemlje su opredeljene za podsticanje unapređenja ekonomske saradnje, dok je prioritet dat njihovom infrastrukturnom povezivanju, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    7. decembar 2017 | 14:01

    Vazno je razgovarati, razmeniti misljenja i ideje i ostati prijatelj.

  • Gavrilo O.

    7. decembar 2017 | 13:59

    Jako je vazno sto svi postuju i cene nasu zemlju.

  • Sale

    7. decembar 2017 | 13:44

    Bili su zato što je rejting Srbije svuda u svetu znatno skočio, zato što mnogima znači naš stav i naše mišljenje, zato što mnogi žele da sarađuju sa nama i jačaju prijateljstvo. Do skoro nismo tako nešto mogli da vidimo u nedelju dana, a kamoli za jedan dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA