"Imam nameru da dođem u Srbiju, čim se ukaže prilika za to": Predsednik Francuske uputio pismu Aleksandru Vučiću

Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta, piše u pismu

  • 78

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona u kojem se kaže.

Srbija na evropskom putu: Otvorena dva nova poglavlja u Briselu

- Odnosi između naše dve zemlje su zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama koje posebno obeležava bratstvo po oružju koje je ujedinilo naša dva naroda tokom Prvog svetskog rata i koje je učvrstilo naše prijateljstvo.

Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta.

Vaša Vlada je ovih poslednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to delovanje želim da pozdravim.

Pored kvaliteta naših političkih odnosa, naši ekonomski odnosi su nedavno ojačali, a to je znak interesovanja francuskih preduzeća za srpsko tržište i za perspektive ekonomskog rasta Srbije. Po tom pitanju, želim da privučem Vašu pažnju na kvalitet francuske ponude u sektoru infrastrukture, posebno urbane i aerodromske i u oblasti energetike. Više francuskih preduzeća su pozicionirana za velike ugovore u Srbiji u tim oblastima.

Imao sam veliko zadovoljstvo da sa Vama razgovaram na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru mesecu. Tokom našeg razgovora, izneli ste mogućnost da ja posetim Vašu zemlju u 2018, veoma značajnoj godini za obeležavanje našeg savezništva u prvom svetskom sukobu.

Veoma sam Vam zahvalan na ovom pozivu i potvrđujem Vam svoju nameru da dođem u posetu Srbiji čim budem imao priliku za to - navodi se u pismu predsednika Makrona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanjapripravnica

    12. decembar 2017 | 12:13

    Svakako da bi nam poseta Francuskih zvanicnika bila od velike koristi,i u pogledu ulaska u EU..

  • Ana

    12. decembar 2017 | 12:21

    Ovaj dolazak Makrona će učvrstiti prijateljstvo naših zemalja.

  • Janja

    12. decembar 2017 | 12:07

    Srbija gradi jako dobru medjunarodnu saradnju i to je ono u sta trebamo ulagati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA