NIŠTA OD PODRŠKE ĐILASU: Oni su rekli NE zajedničkoj listi opozicije

Za sada je izvesno da Đilas može računati na podršku PSG, odnosno onoga što je u njemu ostalo posle brojnih odlazaka, dok je daleko duža lista onih koji ne žele da stanu iza njegovog imena na listi

  • 94

Najava povratka Dragana Đilasa, bivšeg gradonačelnika Beograda i lidera DS, u politiku i kandidatura za prvog čoveka prestonice, izazvala je reakciju vladajuće većine, ali izjašnjavanje predstavnika opozicionih partija i pokreta o tom potezu. Za sada je izvesno da Đilas može računati na podršku Pokreta slobodnih građana, odnosno onoga što je u njemu ostalo posle brojnih odlazaka, dok je daleko duža lista onih koji ne žele da stanu iza njegovog imena na listi.

DAČIĆ ZA VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE: Ovo nije borba za Beograd, ovo je borba za vlast u Srbiji

- Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije - rekao je Đilas u intervjuu za NIN i dodao da je uveren da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

Foto: Medija centar Beograd

Međutim, od te njegove ideje, sudeći po ranijim izjavama i prvim reakcijama posle njegove objave nema ništa. Naime, bivši gradonačelnik će na kraju moći da računa samo na podršku novoosnovanih političkih organizacija Saše Jankovića i Vuka Jeremića.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Janković je u utorak objavio da će njegov pokret (odnosno ono što je ostalo od PSG posle brojnih odlazaka) podržati Đilasa ako se kandiduje na beogradskim izborima.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će ta partija u narednih nedelju dana odlučiti da li će podržati Dragana Ðilasa kao kandidata za gradonačelnika Beograda.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je najavio da će organi NS odlučiti da li će podržati nekog kandidata, učestvovati u široj koloni ili će možda, ukoliko ne bude dogovora, samostalno izaći na izbore.

S druge strane, daleko je duža lista opozicionih stranaka, koji ne žele da podrže Đilasa. U prvom redu je njegova bivša partija - Demokratska stranka.

Foto: A. Nalbantjan

Lider DS Dragan Šutanovac je u novembru rekao da je došlo vreme da "Đilas podrži demokrate". On je tada podsetio da su stranački organi doneli odluku da DS nastupi sa svojim kandidatom za Beograd.

Isti stav ima i LDP. Još pre leta je najavljeno da će lider ove stranke Čedomir Jovanović biti kandidat za gradonačelnika Beograda.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

I treća stranka proizašla i DS neće stati iza Đilasa. Predsednik Nove stranke Nove Zoran Živković svojevremeno je najavio da će kandidatkinja te stranke za mesto gradonačelnika Beograda biti Vesna Rakić Vodinelić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Đilasa neće podržati ni Dosta je bilo.

- Naš stav je već duže vreme jasan. Nama Đilas nije prihvatljiv kandidat, to je gotovo jednoglasna odluka svih naših stranačkih organa. Neprihvatljiv je jer je simbol partokratije, partijskog zapošljavanja i zloupotrebe javnih resursa za vreme vlasti - predsednik beogradskog odbora DJB Vojin Biljić.

I pokret "Ne davimo Beograd" je najavio novi program, koji podrazumeva "drugačije shvatanje politike", čime se isključuje podrška nekadašnjem predsedniku DS.

Kada je u pitanju pokret Dveri, njihov lider Boško Obradović zamera Đilasu što je kako je rekao, učestvovao u vlasti koja je nanela štetu Srbiji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    14. decembar 2017 | 20:28

    Ova žuta ekipa jahača imala je priliku i pokazala je se. Ima li išta u Srbiji da nisu uništili?! Prozivaju Zlobu, a oni za 10 godina urnisali i opljačkali zemlju. Mene zanima kada će oni u zatvor?! Materijala imaju za 3000 godina robije !

  • Dejan

    14. decembar 2017 | 15:31

    Sto je unistio u prvom mandatu , unistio je , najbitnije je da ne dobije priliku opet da unistava.

  • mila

    14. decembar 2017 | 19:56

    Opozicija je u panici. Djiki im pomrsio racune.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA