≫ 

Vučić o krvavom derbiju: Neko je kriminalce pustio sa lanca, vreme je da se privežu

Ubrzo nakon početka 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde na stadionu JNA došlo je do velikih sukoba na južnoj tribini

  • 55

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je više lica iz Republike Hrvatske uhapšeno u vezi sa incidentima tokom fudbalske utakmice Partizan-Crvena zvezda.

Počelo saslušanje huligana iz Hrvatske: Preti im 12 godina zatvora

- Neko je te kriminalce pustio s lanca - izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o sukobima na južnoj tribini tokom "večitog derbija".

Kako kaže, više lica je uhapšeno, "šest ili sedam", a "znajačno veći broj je bio prisutan iz Hrvatske".

- Neka od tih lica su već počela da govore o tome kako su oni dobili novac, koliko novca... Nadležni organi će o tome da govore. Te kriminalce je neko pustio s lanca, sada je vreme da ih neko prizove pravu ili, ukoliko hoćete metaforično, da ih malo priveže i da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih, već i da ne učestvuju u mnogo težim stvarima - naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, oni će "imati priliku da se odmore od svojih brojnih aktivnosti".

- Koliko će to da traje i da li će uopšte trajati za visi od tužioca i ako bude postupka, prekršajnog ili krivičnog od sudije - rekao je Vučić.

Foto: Profimedia

Ubrzo nakon početka 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde na stadionu JNA došlo je do velikih sukoba na južnoj tribini na kojoj su Partizanovi navijači. Sukob je trajao gotovo 15-ak minuta, a nakon toga na atletsku stazu je izbačena grupa momaka sa brojnim ranama i skinutih do pojasa, a među kojima je bilo i potpuno golih.

Zbog čega je došlo do sukoba i ko je sve u njemu učestvovao i dalje nije poznato.

Zvaničnih informacija i dalje nema, a jedna od teorija jeste da je do incidenta došlo u okviru "borbe za prevlast" na južnoj tribini, gde su sukobljene dve grupe tzv. navijača crno-belih. U prilog toj tezi ide i činjenica da se u grupi "iscepanih" huligana vidi jedna osoba sa kaišem na kom se nalazi grb navijačke grupe Partizana "Južni front".

Foto: A. Nalbantjan

Pojedini beogradski mediji navode i da je haos na "večitom derbiju" izazvan u režiji "stranih agenata", pozivajući se na "neimenovane izvore" i "dobroobaveštene izvore".

Pozivajući se na takve izvore, mediji su pisali i da su strani državljani dobili po 10.000 evra da izazovu sukob, kao i da je druga strana imala plaćenike među svojim redovima uz pomoć kojih su uspeli da se odbrane.

Foto: ATAImages

Podsetimo, o temi huligana Vučić je, kao premijer u maju 2016. godine, rekao da mu je veoma teško da govori o tom pitanju.

- Ako o tome budem govorio to će značiti da ćemo to da sprovedemo, ako ne, izviniću se svima za to što nemamo dovoljno snage da to uradim - rekao je tada Vučić.

U sukobima navijača ili u incidentima oko stadiona živote je do sada izgubilo više ljudi, a među njima su Aca Radović, Bojan Majić, Petar Sedlak, Dejan Dimitrijević, Bris Taton, Ivan Perović, Aleksandar Jaćimović...

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micha

    15. decembar 2017 | 20:59

    Tako je Predsednice !

  • Jovan

    16. decembar 2017 | 10:38

    Treba ih dobro kazniti,da nikom ne padne vise na pamet tako nesto da uradi.

  • Srbija

    16. decembar 2017 | 15:06

    Treba ih vratiti u njihovu lepu, i zabraniti ulaz u Srbiju... a ne jos da ih hranimo po zatvorima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA