≫ 

Ovo je prvi put prikazano u javnosti! Rusi pred Vučićem potopili jazavičara u "tečnost koja diše" (FOTO) (VIDEO)

Rogozin je Vučiću tom prilikom pokazao nekoliko izuma, a jedna od njih je i "tečnost koja diše"

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako ruski naučnici pred srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem psa stavljaju u cev. Osim toga, na snimku deluje da je cev ispunjena nekom tečnošću.

Putin je Vučiću poklonio drevne ikone, a predsednik Srbije mu se dostojno revanširao (FOTO)

Snimak je pogledalo više hiljada ljudi, a među komentarima se može videti da ljudima nije jasno šta se zapravo desilo sa psom.

U tekstu ruskih medija o Vučićevoj poseti Rusiji, navodi se da je Vučiću tom prilikom potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin zadužen za industriju naoružanja prikazao rezultate rada Fonda perspektivnog istraživanja.

Kako se navodi, Rogozin je Vučiću tom prilikom pokazao nekoliko izuma, a jedna od njih je i "tečnost koja diše".

Pred Vučićem je pas jazavičar zaronjen u rezervoar ispunjen tečnošću koja ne sadrži azot, a koji je posle nekog vremena izronio živ i zdrav, navode ruski mediji.

Printskrin: Tanjug

- Vučić je psa potom pomazio i priznao da je veoma impresioniran - navode ruski mediji.

Reč je o tečnosti koja bi trebalo da eliminiše uslove za nastanak kesonske (dekompresione) bolesti pri spasavanju mornara iz potonulih podmornica, ali isto tako da spreči prerano rađanje dece ili spasi ljude kojima su disajni organi stradali u požaru.

Printskrin: Tanjug

Ta tečnost je pred srpskim predsednikom prvi put prikazana u javnosti.

Podmornice na dubinama od više od 100 metara ne mogu da se velikom brzinom podignu na površinu upravo zbog kasonske bolesti. Kako bi te situacije izbegli u budućnosti u podmornicama će biti tečnost bez azota, navodi TASS, pa će oštećene podmornice moći brzo da se podignu na površinu.

Pogledajte video: 

Daljinac

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA