≫ 

UBEDLJIVA POBEDA SNS: Naprednjacima najviše glasova u Pećincima, Mionici, Kostolcu i Negotinu

Pravo glasa u svih pet opština imalo je 117.162 birača

  • 69

U Pećincima i Mionici gde su danas održani lokalni izbori lista "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka - Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić" odnela je ubedljivu pobedu. Na osnovu 70 odsto obrađenih glasova lista "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka - Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić" u Pećincima je osvojila čak 77,71 odsto glasova građana. U Mionici je na lokalne izbore izašlo 73,64 odsto građana, a Srpska napredna stranka osvojila je u tom mestu 65,3 odsto glasova.

U Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu danas su održani lokalni izbori.

(BLOG UŽIVO) U toku su lokalni izbori u 6 opština: SNS tvrdi da DS u Popincima sprečava glasanje (FOTO)

U Negotinu su naprednjaci osvojili 70,53 odsto, a nisu prebrojani glasovi sa jednog biračkog mesta.

U Kostolcu je SNS osvojila 62,5 odsto, a velika je borba za drugo mesto grupe građana "Iskorak" i DS koje imaju 10 odsto, a cenzus prelaze još i Dveri i stranka Milana Krkobabića.

Za ulazak u lokalni parlament u Pećincima nadmetalo se šest izbornih lista i to: izborna lista Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; LDP - Borisav Kostić; SRS - Dr Vojislav Šešelj; "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković-DS i LSV; Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma i izborna lista Za Pećince bez korupcije.

Četiri izborne liste proglašene su u opštini Mionica i to Aleksandar Vučić - SNS, DS Mionica Milan Gavrilović Ćićovan, Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma- SRS - Dr Vojislav Šešelj i izborna lista Milan Krkobabić, PUPS.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

I u Negotinu, čiji lokalni parlament ima ukupno 45 odbornika, za ulazak u lokalnu skupštinu takmičile su se četiri izborne liste. U toj opštini ima 72 biračka mesta. Na lokalnim izborima nadmetale su se izborne liste "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", Demokratska stranka - prim Dr Momir Petkovic Moma; Ujedinjena seljačka stranka - Dragoslav Cvetković i izborna lista "Negotin bez korupcije" čiji je podnosilac istoimena grupa građana.

Na lokalnim izborima u Preševu učestvuje osam izbornih lista, od kojih su sedam liste albanskih partija i grupa građana, dok se na jednoj listi okupilo šest srpskih političkih partija i to - SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS i to na listi koja se zove "Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno".

Na izborima u Preševu nadmetale su se izborne liste: Alternativa za promene; Demokratska partija Albanaca - Ragmi Mustafa; Demokratska unija Albanaca - Naser Aziri; Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca - Sami Saljihu; Partija za demokratsko delovanje - Adita Sinani; Demokratska unija doline - Skender Destani; Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno i izborna lista Demokratska partija - Dželal Memeti.

Na izborima u Kostolcu takmičilo se pet izbornih lista: Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; DS - Aleksandar Popov; Milan Krkobabić, PUPS - SRS, Dr Vojislav Šešelj; Grupa građana Iskorak - dr Zvonko Blagojević - Žarko Debeljački i izborna lista Srpski pokret Dveri.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    24. decembar 2017 | 21:28

    Zaslužna pobeda.Najbolji su zato i nizu pobedu za pobedom.

  • Aranđel

    24. decembar 2017 | 21:26

    Sasvim očekivana i visoka pobeda nad nemoćnom opozicijom.

  • robinhude84

    24. decembar 2017 | 21:27

    Da li jesad opozicija uvidela kome narod veruje!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA