Palma: Koliko imate dece? Majka: Šestoro! Palma: Svaka Vam čast! 12.000 za gospođu (VIDEO) (FOTO)

Za današnji prijem prijavilo se 2000 porodica

  • 32

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković organizovao je danas redovan prijem za građane sa teritorije grada Jagodine, koji su lošijeg materijalnog stanja, a to se pre svega odnosi na porodice sa više dece i na starija i bolesna lica.

Palma priredio najveći narodni novogodišnji koktel

- Za današnji prijem prijavilo se 2000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece i nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica sa većim brojem dece, što znači da naša borba protiv bele kuge ima efekat i da se sve više dece rađa u Jagodini. Za pomoć su dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove - rekao je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Foto: Promo

On je dodao da nije bilo građana koji su tražili da se reši neki infrastrukturni problem jer, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima su asfaltirane i sva infrastruktura je rešena još pre 5 godina.

- Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a u narednom periodu radićemo kanalizaciju u tri najveća sela - rekao je Marković.

Foto: Promo

- Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju račune za svoje mobilne telefone, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova. U Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni pauk vozila. Poljoprivredni prizvođači ne plaćaju tezge na pijaci i lokalna samouprava im ne naplaćuje porez na poljoprivredno zemljište. Naša politika je da su korisnici budžeta građani i tako ćemo raditi i ubuduće. Budžetom za 2018, godnu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za đake, studente, penzionere, poljoprivrednike... kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana - poručio je Marković.

Foto: Promo

Na današnjem prijemu oni koji su tražili pomoć dobijali su od 2 do 12 000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa porodice.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    25. decembar 2017 | 16:00

    Можемо да га волимо или не волимо,али једно је сигурно,Палма заслужује поштовање...

  • Pfk

    25. decembar 2017 | 14:54

    Koliko ljubomornih i zluradih komentara, a niko da se seti koliko tim porodicama znači ta crkavica sada pred praznike. Postali smo baš zli. Bravo Palma.

  • ppp

    25. decembar 2017 | 15:33

    Gde mi zivimo covece bozji,u zemlji gde nam palma deli po dve crvene da prezivimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA