Gospodo sudije, kome služite, narodu ili lopovima: Miloš Vučević reagovao na presudu Predragu Bubalu

- Ovo više nema nikakvog smisla - rekao je Vučević, ističući da govori kao pravnik i običan građanin

  • 62

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević javno se danas zapitao kome sudije služe, narodu ili dokazanim lopovima. On je na taj način reagovao na oslobađajuću presudu nekadašnjem ministru Predragu Bubalu.

Predrag Bubalo oslobođen optužbi za malverzacije u slučaju "Luka Beograd"

- Ovo više nema nikakvog smisla - rekao je Vučević za Tanjug, ističući da ne govori kao potpredsednik SNS i kao gradonačelnik Novog Sada, već kao pravnik i običan građanin.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U oštrom reagovanju na ovu presudu, još jednu, kako navodi, u nizu oslobađajućih presuda ljudima, koje označava kriminalcima, Vučević poziva javnost da "ne ćuti više na sramne oslobađajuce presude najvećim kriminalcima, koji su ojadili državu i građane i pita:

KADA ĆETE SUDITI PO ZAKONIMA?

- Gospodo sudije, pitam vas ono što se narod Srbije pita svakoga dana - kada ćete početi da sudite po zakonima Republike Srbije, pravu i pravdi, a ne po sumi novca koju dobijate od dosovskih osvedočenih lopova, koji su sproveli najmonstruoznije pljačkaške privatizacije?

- Gospodo sudije, rekao bih poštovane, ali mi moj obraz i naš narod ne da, jer, kako da budete poštovani dok najveće lopove oslobađate njihove očigledne krivice, a narod pravite ludim?

Foto: Telegraf

- Gospodo sudije, recite konačno građanima Srbije, kome vi služite, narodu ili dokazanim lopovima? Kome se zaklinjete, gospodo sudije - državi, Ustavu i pravnom poretku Srbije, ili onima koji vam pune džepove dok u vaše ime sebi po ko zna koji put pišu oslobadajuce presude? Gospodo sudije, odakle vam pravo da sa onih koji su našu Srbiju zavili u crno, opljackali je do poslednjeg dinara spirate krivicu zarad vašeg materijalnog blagostanja?

Vučević na kraju pita sudije koliko košta pravda i koliko košta obraz i čast da ubede građane da lopovi nisu lopovi.

Daljinac

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    26. decembar 2017 | 16:28

    Svim sudijama u Srbiji podeliti otkaze i dovesti strane najbolje iz Japana..

  • Leka

    26. decembar 2017 | 19:09

    Pa svi tužioci i sudije su DS i nisu smenjeni. Vekarić odlazi u SAD po dividende odakle i kako ih je stekao.

  • Zoka

    26. decembar 2017 | 16:25

    Ovde je najbolje krasti na "angro" jer si nedodirljiv, ali zato sirotinja plaća njihov lopovluk kroz desetine nameta, kazni, obaveza ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA