Brnabić: Mogu da razumem frustriranost Vučevića

- Mogu da razumem Miloša Vučevića, zvala sam ga jutros telefonom, potpuno mogu da razumem tu frustriranost, mislim da je to još jedan dokaz da nam svakako trebaju reforme u pravosuđu - kaže premijerka

  • 10

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da razume reakciju Miloša Vučevića povodom oslobađajuće presude nekadašnjem ministru Predragu Bubalu.

Vučević odgovara na napade pošto je kritikovao pravosuđe: Stojim iza svake svoje reči i ne plašim se posledica

- Mogu da razumem Miloša Vučevića, zvala sam ga jutros telefonom, potpuno mogu da razumem tu frustriranost, mislim da je to još jedan dokaz da nam svakako trebaju reforme u pravosuđu - kaže Brnabić.

Na pitanje N1 da li ima problem s tom izjavom, ona je odgovorila: "Ne bih dalje. Mislim da sam dovoljno rekla u ovom trenutku".

N1 na sajtu prenosi da je Brnabić ironično konstatovala "šta god rekli bićemo krivi".

Foto: Telegraf

Da smo ćutali, kaže, optužili bi nas za dogovor, a kad govorimo - to je pritisak na pravosuđe".

Vučević je juče, reagujući na oslobađajuću presudu Bubalu, javno zapitao sudije kome služe - "narodu ili dokazanim lopovima".

- Ovo više nema nikakvog smisla - rekao je Vučević za Tanjug, ističući da ne govori kao potpredsednik SNS i kao gradonačelnik Novog Sada, već kao pravnik i običan građanin.

U oštrom reagovanju na ovu presudu, još jednu, kako navodi, u nizu oslobađajućih presuda ljudima, koje označava kriminalcima, Vučević poziva javnost da "ne ćuti više na sramne oslobađajuce presude najvećim kriminalcima, koji su ojadili državu i građane", i pita:

- Gospodo sudije, pitam vas ono što se narod Srbije pita svakoga dana - kada ćete početi da sudite po zakonima Republike Srbije, pravu i pravdi, a ne po sumi novca koju dobijate od dosovskih osvedočenih lopova, koji su sproveli najmonstruoznije pljačkaške privatizacije? - zapitao se Vučević.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HAJ

    27. decembar 2017 | 22:29

    Svaka čast Vučeviću.

  • Rvat

    27. decembar 2017 | 22:44

    Doce vreme kada ce i sudije odgovarati.

  • Lule

    28. decembar 2017 | 11:01

    Da li je sudija jedini krivac, sta je radio tuzilac, koji dokazi su ponudjeni a koji su mogli biti ponudjeni. Podrska Vucevicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA