ŠPANSKA SERIJA SE NASTAVLJA: Ništa od dogovora Đilasa i Šutanovca, Živković odustao od svog kandidata, podržao lidera DS

Dragan Šutanovac izjavio je danas da će na izborima za Skupštinu grada Beograda biti zajednički kandidat za gradonačelnika DS-a i Nove stranke

  • 57

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da će na izborima za Skupštinu grada Beograda biti zajednički kandidat za gradonačelnika DS-a i Nove stranke Zorana Živkovića. Funkcionerka Nove Vesna Rakić Vodinelić, koja je prvobitno označena kao kandidat za gradonačelnika, sada će biti nosilac liste.

Šutanovac kandidat DS za gradonačelnika Beograda

Šutanovac je rekao da su njihov i dosadašnji partner bila Nova i da će ona to ostati, a da im je želja da se koalicija proširi.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Saveta Nove stranke Vesnom Rakić Vodinelić, Šutanovac, koji će biti kandidat za gradonačelnika, rekao da će Vodinelić biti prva na listi koalicije DS i Nove stranke.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On kaže da je jedino izvesno da DS neće sarađivati sa SNS i SPS, a upitan o eventualnoj saradnji sa Draganom Ðilasom, rekao je da je pre desetak dana imao dobar razgovor sa Ðilasom, ali da se nisu dogovorili.

Šutanovac nije žele da prenese medijima detalje razgovora sa Ðilasom, a upitan o saradnji sa Aleksandrom Šapićem Šutanovac kaže da nisu imali kontakte.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Upitan o eventualnom priključenju SDS-a Borisa Tadića koaliciji DS i Nove stranke, Šutanovac je rekao da DS sve vreme insistira na okupljanju građanske opozicije, da ta stranka više meseci razgovara sa različitim političkim strankama, ali nije želeo da kaže konkretno ko bi još mogao da se priključi toj koaliciji.

Povodom eventualne saradnje sa predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem, Šutanovac je rekao da Bastać vodi grupu građana i da po njegovim saznanjima on razgovara sa nekim drugim o eventualnoj koaliciji, dok je Vodinelić navela da je Nova stranka razgovarala sa Bastaćem i da su ti razgovori u toku.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upitana da li to znači da odustaje od kandidature za gradonačelnika Beograda, kako je ranije bilo najavljeno, Vodinelić kaže da se na izborima glasa za liste i da nakon formiranja gradske skupštine većina bira gradonačelnika.

- Predlog DS da Dragan Šutanovac bude kandidat je jedan uslovni predlog koji zavisi od toga koliko će mesta dobiti koalicija ili koalicije kojima se ova koalicija bude pridružila - kaže Vodinelić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojana

    29. decembar 2017 | 13:30

    Pa ova opozicija nam je smesna kao crtani film!

  • Goran

    29. decembar 2017 | 13:31

    Jos jedan neusoeli dogovor. Toliko o tome koliko vrede i koliko su slozni!

  • Viktor

    29. decembar 2017 | 13:46

    Kod njih se sve vrti oko sujete, novca, vinograda, pašnjaka i da ne nabrajam dalje, samo ih narod ne zanima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA