Poslanici sami sebi podigli plate: U 2018. godini 5 odsto veća primanja, evo i za koga još

Predsednik administrativnog odbora Aleksandar Martinović kaže da je po Zakonu o budžetskom sistemu propisano da će se u 2018. godini povećati plate kod korisnika budžetskih sredstava

  • 43

Administrativni odbor usvojio je danas odluku o povećanju plata za pet odsto za poslanike, imenovana lica u službi u Skupštini Srbije, predsednika Republike, te zaposlene u službi predsednika Republike.

Sudijama i tužiocima povećavaju plate od naredne godine za 5%

Predsednik tog odbora Aleksandar Martinović kaže da je po Zakonu o budžetskom sistemu propisano da će se u 2018. godini povećati plate kod korisnika budžetskih sredstava, uključujući pomenute, za pet odsto.

Visina osnovice za predsednika i poslanike je 8.338,68 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, a službenicima 2.835,44 dinara.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je na odboru da podržava odluku da zapsleni u skupštinskoj službi dobiju povećanje plate, dok se poslanica DS Aleksandra Jerkov požalila da nije dobila materijal za sednicu.

Administartivni odbor je prihvatio ostavku poslanice SNS Vesne Rakonjac.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA