Aleksandar Vučić: Bilo bi dobro da do kraja 2018. godine "raspetljamo kosovski čvor"

Predsednik Vučić smatra da je preduslov za pomeranje s mrtve tačke dobra volja i Srba i Albanaca

  • 75

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi bilo dobro kada bismo uspeli da do kraja 2018. godine "raspetljamo kosovski čvor", ali poručuje da nije optimista po pitanju postizanja obostrano prihvatljivog dogovora sa Albancima.

Praznične čestitke stigle na Andrićev venac: Vučiću čestitali najveći svetski zvaničnici

- I dalje mislim da su nam šanse za obostrano prihvatljivi dogovor manje od pet odsto. Ali, i za dogovor unutar Srbije, između nas. Praktično je nemoguće rešiti ovo pitanje bez velikih sila - rekao je Vučić u intervjuu za novogodišnji trobroj "Večernje novosti".

Predsednik Vučić smatra da je preduslov za pomeranje s mrtve tačke dobra volja i Srba i Albanaca. On ističe da bi istorijska stvar bila da postignemo dogovor s Albancima i to bez sukoba.

- Ako to postignemo biću veoma ponosan na to svoje političko nasleđe, bez obzira na to kako bi mi politički bilo suđeno u današnje vreme, misleći na to kako će to biti tumačeno u budućnosti - naveo je predsednik Srbije.

Vučić objašnjava da je svestan da bi bio "prokazan u najvećem delu srpske javnosti" od prvog trenutka kada bi se došlo do takvog kompromisa, ali naglašava da bi "za dvadeset godina bio slavljen".

Upitan da li je za njega apriori neprihvatljivo da Kosovo dobije stolicu u UN, Vučić odgovara da misli da je to nemoguće, "osim ako ne postignemo neku drugu vrstu istorijskog sporazuma kojim bi Srbi bili zadovoljni".

- Ovako je apsolutno neprihvatljivo - poručuje Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    31. decembar 2017 | 13:42

    Uz podrsku naroda. cvrsto verujem da ce nas predsednik uspeti da resi pitanje KiM na najboli moguci nacin.

  • Ljuba

    31. decembar 2017 | 00:32

    Pa ko i dosad siptari su dobili sve, ima i ko da ih nauci, mi nemamo podrsku nikog tako da cemo da poslusamo velike sile sta kazu na celu sa SAD. Svima se zuri da se Kosovo resi u njihovu korist. Jer kad bi nam sutra vratili Kosovo to bi bio veci problem nego sto je sad, ne bi znali sta bi snjim, vise nam odgovara da ga nemamo.

  • Zdravko

    30. decembar 2017 | 23:58

    Tiha voda, breg roni .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA