Stanišić ostaje na privremenoj slobodi još tri meseca (VIDEO)

Stanišić je trebalo da ostane na privremenoj slobodi do 17. januara

  • 5

Sudsko veće odobrilo je danas haškom optuženiku Jovici Stanišiću da ostane na privremenoj slobodi do 13. aprila, saopštio je danas Mehanizam međunarodnih krivičnih sudova, koji je nasledio Haški tribunal.

Kuburović za Telegraf.rs otvoreno o Hagu, Ratku Mladiću, hrvatskim huliganama i promeni Ustava Srbije (VIDEO) (FOTO)

Stanišić je, kako se podseća, trebalo da ostane na privremenoj slobodi do 17. januara.

Stanišić je 27. decembra zatražio dodatna tri meseca na privremenoj slobodi, a pošto se tom njegovom zahtevu nije ni tužilaštvo usprotivilo, sudsko veće mu je odobrilo pod istim uslovima pod kojima je i bio do sada.

Foto: Tanjug/AP

U prvom suđenju, Haški tribunal oslobodio je 29. maja 2013. godine Stanišića i Franka Simatovića Frenkija po svih pet tačaka optužnice (zločini protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1995).

Apelaciono veće Tribunala 15. decembra 2015. usvojilo je žalbu Tužilaštva i poništilo oslobađajuću presudu i naložilo ponavljanje procesa.

Bivšem načelniku službe Državne bezbednosti (DB) Srbije Stanišiću i bivšem komandantu specijalnih snaga Službe DB Franku Simatoviću Frenkiju 13. juna 2017. počelo je ponovljeno suđenje zbog optužbi da su počinili ratne zločine nad Hrvatima i Muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-95.

Šta o radu i nasleđu Haškog tribunala kaže ministarka pravde Nela Kuburović, možete pogledati u intervjuu, koji je dala za Telegraf.rs.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janaćko

    12. januar 2018 | 20:59

    A što bi se i vraćao?

  • Dia

    13. januar 2018 | 12:58

    Ako je lud, da se tamo vrati! Uostalom kome i što bi se vraćao

  • Obilic

    12. januar 2018 | 22:48

    Pa kolko vidim sad se nesto sprema zato su svi angazovani SA IRANOM NESTO NE IDE NI ZEMLJOTRESI NE POMAZU A BALKAN BOGAMI NISAM BAS SIGURAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA