≫ 

Patrijarh Irinej se oglasio o ubistvu Ivanovića: Pucanj u Olivera, pucanj je u Srbe i u Srbiju (VIDEO)

- Iako je mogao da napusti ovu svetu zemlju, nije to hteo da učini ni po koju cenu. Ispostavilo se, na žalost, da to nije hteo da učini ni po cenu života - primetio je patrijarh

  • 68

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej rekao je za Televiziju Hram povodom ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića da je pucanj u njega, zapravo pucanj u Srbe i u Srbiju.  

Brat Miroslav otkriva za Telegraf.rs zašto će Oliver Ivanović biti sahranjen u Beogradu, a ne na Kosovu (VIDEO)

- Oliver Ivanović je, kao izuzetan poznavalac teške situacije u kojoj se odavno nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, istrajavao u ulozi narodnog i društvenog predstavnika. Mnogi su bili prisiljeni da odu sa teritorije Stare Srbije. Ivanović je trpeo pritiske i bio je izložen najvećim iskušenjima. Iako je mogao da napusti ovu svetu zemlju, nije to hteo da učini ni po koju cenu. Ispostavilo se, na žalost, da to nije hteo da učini ni po cenu života - primetio je patrijarh i dodao:

- Pucanj u Olivera Ivanovića, pucanj je u Srbe i u Srbiju. Blagodarni smo pokojnom Oliveru što je bio najsvetliji primer našeg roda, rame uz rame sa našim sveštenstvom, monaštvom i svim čestitim Srbima, kao i za sva dobra koja je učinio za srpski narod i Srpsku crkvu. Porodici, svim srodnicima, istinskim prijateljima pokojnog Olivera Ivanovića i našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, upućujemo iskreno saučešće sa željom da žive u međusobnoj ljubavi i u miru sa drugim narodima. Molimo se Srbima Svetiteljima koji večno žive u svetinjama na Kosovu i Metohiji kao čuvari našeg naroda, da umole pobeditelja smrti Vaskrslog Hrista, da podari večni pokoj počivšem Oliveru.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    17. januar 2018 | 23:01

    Nadam se da je ovo poslednje ubistvo i poslednja žrtva na Kosovu

  • Dane

    17. januar 2018 | 23:40

    Bio korektan, smiren i pametan covek. Borio se za nase ljude tamo. Steta velika.

  • Milos

    17. januar 2018 | 17:01

    Patrijarh Irinej je jako pametna osoba, staložena koja priča prave stvari. Pucanj u Olivera je zaista napad na Srbiju. Siguran sam da će Vučić na pravi način reagovati u cilju smiravanja tenzija i daljeg napretka zemlje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA