Vučić: Hrvatska nota Srbiji je kao da Nemačka piše Jevrejima što obeležavaju dan Holokausta

On je dodao da razume što sa Hrvatskom ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 27 godina, ali da ne može da razume što ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 72,73 godine

  • 99

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi voleo da vidi tekst protestne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izložbe "Jasenovac, pravo na nezaborav" u Ujedinjenim nacijama u Njujorku i da se pita "da li je to moguće", budući da su istorijske činjenice u vezi sa tim logorom sasvim jasne.

Ko krije Jasenovac, slavi "Oluju"! Ko krije zločine, obnavlja ustaše! (VIDEO)

DAČIĆ ODBRUSIO HRVATIMA: Plenković da se pokloni žrtvama Jasenovca

- To je kao kada bi neko ko bi pisao protesnu notu Jevrejima što su obeležavali dan Holokausta, a da ta nota stiže iz Nemačke - rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da razume što sa Hrvatskom ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 27 godina, ali da ne može da razume što ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 72,73 godine.

Printskrin: Youtube/ ПРАВОСЛАВЉЕ Живот Вечни

- Posebno, jer mi se čini da su tu istorijske činjenice sasvim jasne - naglasio je Vučić.

On je istakao da nema načina da se Srbi nateraju da zaborave da postoji stradanje svoga naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolisala nekadašnja NDH.

- To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili - baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugu narodu - istakao je Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    29. januar 2018 | 14:34

    Srbi i Hrvati , su - braca... (Bez caga,Siguran san, da i u Srbiji ,i u Hrvatskoj, posoje lhudi kojima je - jasno.Mrznja se potpiruje,da bi se otklonila, paznja na probleme - svakodnevnog zivota.Uzgred,niko nije - nevin.A tesko je to - podnrti.)...

  • Miona

    28. januar 2018 | 21:12

    Hrvatska nota Srbiji zbog Jasenovca je sramota za ceo hrvatski rod.

  • Željko

    28. januar 2018 | 20:57

    Sve zemlje sveta se odrekle fašizma samo Hrvatska ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA