Deo opozicije na sastanku sa Hanom: Lideri dva pokreta nisu pozvani (FOTO)

Kako su novinarima rekli predstavnici opozicije sa Hanom su razgovarali o strategiji EK za Zapadni Balkan, odnosu vlasti prema opoziciji, vladavini prava i slobodi medija

  • 73

Evropski komesar za proširenje Johanes Han razgovarao je danas u sedištu delegacije EU u Srbiji sa predstavnicima jednog broja opozicionih političkih stranaka.

Sporazum o normalizaciji odnosa sa Prištinom za sada - PRAZAN PAPIR

Sastanku sa Hanom prisustvovali su predsednik DS Dragan Šutanovac, predsednik LDP Čedomir Jovanović, lider PSG Saša Janković, potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović, lider LSV Nenad Čanak, predsednik SDS Boris Tadić i lider Nove stranke Zoran Živković.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Kako su novinarima rekli predstavnici opozicije sa Hanom su razgovarali o strategiji EK za Zapadni Balkan, odnosu vlasti prema opoziciji, vladavini prava i slobodi medija.

Kako su ranije mediji javili, na sastanak nisu bili pozvani lider pokreta Dveri Boško Obradović i Dosta je bilo Saša Radulović.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Pokret Dveri zahvalio je Hanu što taj pokret nije pozvao na sastanak i najavio da taj pokret neće otići na "kanabe kod briselskog komesara".

- Ne volimo da nas postrojavanju nižerazredni činovnici briselskog CK EU. Muka nam je od njihovog licemerja - juče se ližu sa Vučićem, danas glume sastanak sa opozicijom, a već šest godina favorizuju aktuelni režim jer im ispunjava sve želje, uprkos katastrofalnom stanju u pravosudju, medijima i borbi protiv kriminala i korupcije u Srbiji - naveo je predsednik Dveri Boško Obradović.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je rekao da je poenta današnjeg sastanka sa Hanom nalaženje saveznika predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za priznanje nezavisnog Kosova, brisanje preambule o Kosovu i Metohiji iz Ustava i ispunjenje svih drugih uslova iz EU.

- Ili, neko možda smatra da su Čedomir Jovanović, Dragan Šutanovac i Nenad Čanak opozicija Vučiću - naveo je Obradović.

On je naveo i da je sastankom poslata jasna poruka biračima u Srbiji "ko nema gazdu u Briselu, ko nije na njihovim jaslama i ko predstavlja pravu opoziciju u Srbiji".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    8. februar 2018 | 18:14

    EU sluge pozvane

  • baki

    8. februar 2018 | 14:51

    Ovo nisu lideri opozicije već najveći prevaranti i lažovi u istoriji naše zemlje.

  • Nikolas

    8. februar 2018 | 14:11

    HAN RACUNA NA OVE KOJI CE LAKSE PRIZNATI KOSOVO I DATI KLJUCE BEOGRADA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA